KL Gengster

aku biasalah outdated kan?

baru nak update katanya pasal movie ni.

padahal dah sebulan lepas pegi nengoknye..

 

kitaorang pegi ari sabtu.

alang2 school hannah adelea ada birthday party on that day,

so takdelah mommy ralat sangat nak p hantar dia hari tu.

 

daddy pun off, apa lagi…

dating day la kan.

 

so fast review la yer..

 

aku kasi StarStar setengah jer..

 

sebab:

 

1) 20minit pertama je nampak real, lepas tu yang lelain dah jadi macam tah apa² dah jalan citer dia.

 

2) watak si jahat tu (sorry aku dah lupa nama watak selain dari Malek & Jai), syamsul yusof tu lagi menyerlah dari heronya.

skit² muka ko kuar,

sikit2 ko.. apa cer??

KL-Gangster-2

*tak ke nampak dia lah heronya?*

 

mentang2 la citer ko kan?

 

3) aku tak paham watai Jai tu..

pantang ada 'rusuhan' skit,

dia pun sampai dengan jalan kaki & rokok tak penah idup kat mulutnya.

kl2

(takyah guna henpon eh terus boley tau…)

LOL

 

4) Malek pun..cakap nak insap, tapiiii…

scene kat kedai mkn masa memula kuar tu..

klu betol nak insap takde la mudah 'sentap' masa ada adegan customer-waiter duk gaduh tu.

be cooooool dulu man!

 

mujo ada Abang Long Dhil je yang kasi citer tu best balik.

 

KL-Gangster-3

 

itu ajelah antara yang aku igt.

iyolah.

dah sebulan lbh dah aku pegi tgk.

arini baru nak review katanya.

hiks.

bizi giler babe skrg!

 

tapi maybe sbb aku & jamjul expect tinggi sangat utk citer ni.

masa aku g tengok tu kutipan around RM11mills.

so tak salah la kitaorang punya expectation setinggi 11mills kan?

Silly

 

but,

no harm ya utk semua komentar aku kat sini.

this is my 2cents!

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta