Posts

2018

Assalamualaikum



Its been few years aku tak tulis apa apa kat sini,

cemana boleh came across nak 'intai' blog sendiri tadi tah..

terbaca posts lama lama ttg hannahadelea

sedih pula rasanya.  

how fast the time flies.

dah besar dah budak tu sekarang. 

dah darjah 2. 

alhamdulillah, setakat ni masih survived di SJKC..

and actually, 2018 ni many big things happened in my life.

and today, my mode is being a mommy writer to my baby daughter, hannahadelea..

hannahadelea,
mommy loves you so much.
no matter what.

i hope one day, 
you can access and read all those things yang mommy pernah tulis/cerita dalam ni.

mommy dont think that mommy rajin lagi nak menulis/menaip kat sini lepas lepas ni.
faktor umur mungkin.

kat facebook pun mommy malas juga nak browse sangat, just like 3,4 posts then log out.

kat instagram je lah mommy rajin update about us. 

mommy harap ig tu takde kena hack ke apa, sayang tuu gambar almost 2k dalam tu.

all about you.
about mommy.
about foods.
about our activities.
all about us.

itu sajela…

nasi berlauk kelate, anyone?

Image
Note: this story was in Kosmo dated March 7th, 2015. i just C&P the whole story in here just for a kenangan. first time noks masuk paper. oh, actually our 2nd time. the first time was in Berita Harian last Jan'15. Alhamdulillah rezeki for our team, Kak Noh Nasi Berlauk Online.


Nasi berlauk Kelantan diterbangkan ke KL 

“TAK basah dek hujan, tak lekang dek panas.” Begitulah kuatnya nilai tradisi yang sekian lama terterap di dalam diri seorang suri rumah sehingga sanggup ‘menerbangkan’ ratusan bungkusan nasi berlauk ikan tongkol dari Kota Bharu, Kelantan ke Kuala Lumpur setiap hari Sabtu. Perniagaan Kak Noh Nasi Berlauk itu ditawarkan khusus bagi memenuhi cita rasa lidah masyarakat Kelantan meskipun juadah tersebut boleh didapati di Kuala Lumpur atau dimasak menggunakan resipi dan kaedah masakan yang sama. Sejak pukul 8 pagi, Mazhanim Mohamed, 35, dan beberapa ejen menunggu di ruang legar di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang untuk mengambil bekalan nasi berlauk K…

With Love - 2015

Image
assalam & hello world 2015

gitu.

bulan march baru nak say hello katanya. 
sesuatu sgt kan?

kenapa terpanggil nak menaip lagi?
walaupun too many things was happened during back then, tapi takde pun taip cerita kat sini. kan?

takde reason. 
tetiba sahaja rasa nak menaip.

tapi bila fikir-fikir balik, maybe sebab aku baru settle tengok Japan Series yang begitu glamour tahun 90an dulu. 

feeling flashbackkkkk sangat ok!

cerita Jepun yg aku maksudkan itu adelah - With Love.

haa. sape geng yang sama kertu dengan aku mesti tahu tentang cerita ni. dalam masa tiga hari khatam katanya 12 episodes. tak kerja kah? kerja. tapi biasalah month-end closing kan time aku honeymoon. weekend sambung lagi tengok youtube bawah selimut. 

ok ada yang ingat-ingat lupa kot tentang cerita tu.

yutaka takenouchi uols.

ha itu hints dia.

lupa lagi?

Hata San? Teruterubozu? 

ingat dah? 
lupa lagi?

sah, tak pernah tengok letteww.

cerita tu dulu aku tengok dengan roommate aku masa diploma dulu. 
perghh legend gila bila tengok sorang-sora…

69

Image
HannahAdelea is 3yo today.
How fast the time flies.
Having contraction less than 2 hours, alhamdulillah i delivered a beauty, innoncent baby girl to the world.
Thanks Allah for giving me the chance.
Now she is getting bigger, clever and naughty of course everyday. Having HannahAdelea is the best give ever for me & the expensive experienced i ever had.Mommy always love you darl!
You always be my baby till jannah.Mommy hopes u can be a good person dunia akhirat.Stay healthy. Stay cutie, baby!

hello world!

Image
hello world katanye.
padahal takde sape pun baca blog inih. kesian.
hiks.
tapi takpelah. anggap je inilah diary yang jarang diupdate oleh tuannya. bosan² baca entry lama² best jugak kan!
makan tahun mak ni nak update belog. bizi.  atau tak reti nak manage masa.
untuk sape² yang tak tau atau takmau amik tau pun takpe... aku sekarang ni dah jadi student balik. gigih katanye.
semester ni dah masuk 2nd sem. kalau tiada aral melintang patah di tengah jalan, inshaAllah end of 2014 settle ler. pastu nak sambung lagi, pengsan!
many things changes in this short times. dulu 20an, sekarang dah 30an. dah kertu rupanya. bila nak insap tah kan.
ini anak mak. sorang ni je la dulu. tunggu habes belajor dulu la sambung branak.
itu adelah hasil dari perfect365 apps yer deknon. remaja gittew anak aku.
ni versi kanak-kanak riang ria ribena plk..
makin banyak akai. makin lasak. makin buat mommy pening. makin buat mommy sayang. makin buat mommy rindu.

semoga hannahadelea membesar dengan sihat walafiat & sentiasa dilindungi Allah SWT …

selamat berpuasa uols!

Image
motifff letak kek se-slice?
saje aku nak kasi korg terliur tambah2 lagik ptg hari ni kan..selamat meneruskan ibadah puasa uols semua!p/s: vanggah mak ni noks dpt hasilkan kek seperti di atas dgn air mulut tangan mak sendiri. hiksamlynyxPublished with Blogger-droid v2.0.6

siapa tahu?

siapa tahu raya aidilfitri 2011 adalah raya terakhir kami dgn abah..
siapa tahu itu adalah raya pertama & terakhir hannahadelea dgn tokwan...
siapa tahu percutian keluarga di Bkt Tinggi pada Disember thn lps adalah percutian terakhir kami bersama...
siapa tahu perjumpaan di rmh abg qadri pada akhir bln lps adalah yg terakhir bg kami utk dlm keadaan abah masih sedar...
dan siapa tahu abah akan tinggalkan kita semua ptg semalam (24/4/2012)...
hanya Allah SWT sahaja yang tahu...
DIA yang Maha mengetahui akan segalanya, dan Dia sentiasa buat yang terbaik utk hamba2NYA...
al-Fatihah untuk arwah abah mertuaku yg telah menyahut seruan Illahi pada jam 4.45 petang semalam kerana barah hati...
semoga arwah abah ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh.
amin.
Published with Blogger-droid v2.0.4