Seth Tan

korang layan tak citer Seth Tan?

eh?

Seth Tan plk…

Hee hee

 

saje je tu aku gimik.

tak yah bagitau tajuk citer pun,

kalau org tengok tajuk entry ni dah tau kan…

 

kalo tak silap aku,

from episode 1 aku dah layan citer ni.

mula² aku layan gitu-gitu je.

iyolah mana² citer pun awal² aku mesti layan bodo² jer..

 

pastu aku tengok plk sape actor/actress dia.

adekah santek?

adekah hensem?

adekah memberangsangkan?

 

aku ni bukanlah minat gile kat mat harun ajis tu.

sbb dia terlalu charming & ensem jadi aku malas minat.

sbb mesti kena berebut dengan ramai yang lain kan.

 

pastu aku google pasai citer tu.

ohh!

adaptasi dari novel.

yes!

wajib tengok!

sebab aku dari zaman remaja (aww remaja gitew) kalo tiap kali baca novel, mesti pause kejap duk imagine kalo novel tu dibuat filem/drama..

sapekah yang layak utk watak² dalam novel tu.

hero la biasanya yang aku selalu pk.

heroin takyah la sebab selalunya aku imagine i sendirik.

oops!

Whistling

 

tapi zaman aku remaja tu,

sape je lah aku bleh imagine.

farid kamil, aaron aziz, ashraf muslim, ashraf sinclair, fahrin ahmad, etc mana ada lagi.

yg ada paling best masa tu pun hans isaac kot.

asik² muka hans je kuar masa tgh imaginasi kan watak tu.

 

so bila tau citer nora elena ni adaptation dari novel Kasih Yang Suci,

so aku rasa aku kena tengok la.

sebab biasanya watak dalam novel ni beyond expectations sikit which is jarang² atau takde langsung berlaku dalam dunia realiti sebenar kita.

 

sebagai contoh - sayang melampau.

bini kena urut sikit kat kaki pun,

laki duk tunggu kat luar bilik macam bini nak beranak.

 

macam tak logik pun ada.

cuba laki mak..

kalau mengurut, & aku “ouch! awww.." sakit katanya.

“tahan la sikit…kata nak cepat sihat kan?”

katanya…

lain benau antara realiti sebenar dengan seth tan kan?

Raised Eyebrow

 

so sekarang,

by 7pm, i’ll make sure myself suda terpaku kat depan tv.

 

kalau hari rabu, pack sikit la jadual aku.

takleh leisure macam hari lain.

sebab hari rabu ada pasar malam.

so kat pasar malam pun aku beli cepat² je.

takde lenggang kangkong belek baju, tudung segala.

 

semalam, abang aku nak datang rumah.

so acara pembelian di pasar malam akan lebih memakan masa la.

jadi, aku ajak daddy temankan pegi sekali.

so, balik keja, janji jumpa kat sana terus.

 

masa mula² jalan tu,

dalam otak aku duk pikir dan tak ni nak tengok citer tu sebab dah 6pm lebih dah..

 

tetibe..

“awak nak tengok nora elena kan? so cepattt sikit..”

 

oh oh!

thanks dear my darling!

 

u’r really my Seth Tan!

Red heartRed heartRed heart

 

Red hearts you, daddy!

*mmuaach*

 

Batting Eyelashes

Comments

MAMAFAWWAZ said…
nor....za pun gila2 kat seth tan tuss.,,,,
Hasnor said…
hak hak hak.....kalu mak kijo, x leh dh la tgk kol 7 ni u ols..keno laa tgk online huhu...

tp tu la, ado ok oghe supo seth nih...hihi...tp susoh la nk jupo...1 dlm 1000 bakalih, dop pon sejuta :P

bini urut kaki, tunggu luar bilik supo bini banok..haha..
kalu sy, bini branok laki duk main game..gano u ols? pengsan!
a m l y n y x said…
mamafawwaz - hihihik. sila gila2 smpai kita mereng LOL

hasnor - akakakakaka.
jadi cito ni keno tammmat sblom uols kijo la dih. hihik.

tapi..ado lg kah uols dlm 1juta tu? ensem, charming, baik, sabar, cool, steady & KAYA. pakej sempurna uols.
ado lg ko insan kayo gitu.
mak rs mesti ado 1slack mano2. klu kayo, mesti playboy ko..sombong ko.. hahaha xleh trima katanya...
kah3

hahaha itulah perbedaan ketara antara yg real & dlm novel. main game gitew. very romantis? hiksss

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta