rumah makcik cleaner tepi bukit

tajuk tak kalah ok! haha

 

kejadian bukit runtuh haritu membuatkan aku tetiba teringat kat rumah cleaner ex-office aku.

cik-ixora mesti kenal ni.

 

rumah dia area gombak.

rumah besau.

dia cakap suami dia tukang buat rumah.

ohh lupa.

she is an indonesian.

tapi katanya dah lama duk malaysia.

tapi slang aku dengau banyak lagi belah sana.

 

aku penah pegi sekali rumah dia dulu.

dia buat open-house raya.

aku pun surprised rumah cleaner lagi besau dari rumah engineer.

LOL.

 

aku macam biasa ler suka merayap dalam rumah orang.

aku pegi sampai ke dapur.

kebetulan masa tu pintu dapur dia bukak.

 

mak aih!

tak sampai 5 kaki bukit kat belakang pintu dapur tu.

betul-betul tepi bukit.

dia cakap rumah dia tu known.

maksudnya bukan setinggan.

bukan dibina secara haram.

 

balik dari rumah dia,

tak sudah-sudah aku dan jamjul waktu ketika itu adalah pakwe saya Blushing..

discuss pasal kehalalan rumah tu..

 

boleh pulak kerajaan bagi permisi utk buat rumah betul-betul tepi bukit tu.

macam tak caya je..

 

sampai sekarang soalan tu tak berjawab.

 

korang rasa macamana?

 

sah ke rumah tu?

 

aku rasa…

aku rasa je la…

macam tak je…

Tongue

 

kalau la bukit tu runtuh cemano?

sape nak bertanggungjawab..

kalau dia masuk sini SAH, ok la jugak kan..

hmmmm

Comments

Hasnor said…
ahahahaha..mak kenal u olssss! mak rasa illegal...dh laa bukit, bukan bukit tanah, bukit batu lg...siap ado air bukit mengalir belakang umah..ko ado? hahaha

kalu runtuh batu bukit tuh..x tau ls kam gano..huhu..
a m l y n y x said…
hahha mak nan ado okeh live air mengalir dari batu di belakang pintu dapur... hikss. nok jeles ko dok nih? ekeke

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta