MAPEX @ MV

Sabtu pagi, sempat jugak aku pegi Pasar Pagi. very the surirumah pegi pasar macam tu kan? best jugak pepagi lagi usung ikan, sayur… *jgn pulak korang expect aku pegi pasar pukul 8am yer*

 

waktu pagi aku pada hujung minggu adalah sejam 59minit sahaja ok! kul 11am – 11.59am Tongue

 

dalam duk usung ikan bagai tu, sempat la aku selit paper Kosmo. dalam tu aku tgk iklan MAPEX 2011 @ Mid Valley Exhibition Centre.

 

aku takde plan apa2 lagi bila tgk ads tu. agak2 free, barulah aku nak ajak jamjul pegi sana.

 

pagi Ahad tu jamjul ada hal skit nak setlekan kat rumah. aku dah bajet, kalau setle before 12noon, aku nak ajak dia jenjalan la. aku pun cepat2 masak prepare lunch. strategi mesti kena teratur. heee

 

alangkah bahagianya bila keja dia siap b4 12. terus aku ajak g MAPEX. dia on je. biasalah dua2 kaki jalan². si kecit pun tak tenang ok tido memandangkan tak kuar pegi mana di hujung minggu. mesti dia heran nape mak bapak dia rilek je kat rumah.

 

dalam kol 3.30pm baru kitaorang kuar. mek kecit tu naik je keta, happy kang main lagi!

 

skali sampai kat MV, Baby Fair la plk kat tepi MAPEX tu. haiyoh! mommy dah berbelah bagi. tapi takpe. kita masuk MAPEX dulu. few houses jugak la kami berkenan. tapi kena pegi tengok showhouse dulu baru puas hati.

 

lepas tu masuk plk Baby Fair. awal² lagi aunty kat Neslac kasi free Nestum ‘Rice’ & ‘Rice & Prune’. masa tu mek kecit tengah melalak lapor. mommy kena cepat2 cari port nak isi tank dia. lepas dia kenyang, baru ler ada chance nak pusing² kat dalam tu detail skit.

 

kat MAPEX takde hasil dibawa pulang selain dari flyers.

 

eh kat Baby Fair ni ada plk!

 

Image2211  mOmma drinking set!

 

uhh mommy punye takde pun.. *sobsob*

 

aku sebenornya dah lama berkenan dengan produk mOmma nih. nak bgtau daddy kot daddy tak berkenan. sekali daddy tengok semalam, terus berminat. sukurrrr Angel

 

lepas ni mommy akan cari collection mOmma yang bolat-bolat ni ler. haihh bestnye!

 

Image2208 
sebelum kuar rumah mommy dah bagitau jangan notti2 duk dalam stroller. so Alhamdulillah mek kecit byk behave dalam stroller.

 

TAPI…………………………

 

Image2210
mommy tak cakap pun kena behave jugak dalam carseat! Smug

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta