BaRam Day 2nd

eh tetiba plk rajin update blog pasal Baram ni kan? takpelah, time rajin jangan ditegur…smile_wink

 

tadi petang aku gih area umah lama aku kat Sri Kayan. rupa2nya orang yang jual roti John tu takde plk berniaga musim puasa ni heart_broken

 

alang2 tu aku singgah terus kat gerai lauk-pauk mak angkat aku kat area tu. nak cari bubur lambuk pucuk miding (orang Klate & Tganu know this). takde plk. last2 daddy beli lauk kat situ sikit + aku beli ketupat sotong! dah lama aku carik nih smile_party

 

lepas tu, singgah plk kat Baram S20. tak jadi pegi Baram Kompleks PKNS. nextt la plk yang tu..

 

Main Course..

* lauk pauk kat kedai mak angkat aku – ikan keli percik, sayur kuning pucuk apa tah, pajeri nanas & sambal – daddy – total up sekali dengan Ketupat Sotong 3 ekor – RM12 <—aku rasa ni harga diskaun ni.. hehe starstarstarstar
* mee goreng Baram S20 – mommy - RM1.50 star

 

Kuih Muih / Makanan Lain..

* Kuih RM2 5 ketul – Baram S20 - starstar

* Murtabak Baram S20 – RM2.20 - starstarstar

 

Air..

* Air Oren apa tah – daddy - RM2.00 starstar

* Air Kelapa Fresh – mommy – RM3.00 star

 

Total Up macam semalam jugak.. RM20++

 

Overall: Kedai Mak Angkat aku tu boleh la pegi selalu, Baram S20 so far OK starstar lahh..

 

 

p/s: muntah la korang lepas ni aku update blog cite pasal Baram sajork. hihik.

 

p/p/s: di mana nak cari pucuk miding nih??

Comments

~masalifah~ said…
aku sero mokcik tu silap kiro tu..hehe
a m l y n y x said…
This comment has been removed by the author.
a m l y n y x said…
yong, nga aku dio silap kiro sokmo. haha
yatica said…
20yal sari?? 30hriXrm20=rm600...alamak, tertokan jiwo mak ni nor!!!
a m l y n y x said…
yati, homm. rm20 tu plg jimat dh tu weh. tp gano2 x bazir la makane. gaks imagine la klu x poso pong, lunch+dinner 2 ore meme lbh krg tu jgk. oopss! x masok?? hihi
e.l.i.s.s.m.i.e said…
pucuk midin,kalo kat pasar seksyen 6 shah alam, ada dijual tapi tak tentu lah :)
~masalifah~ said…
nor, kos terendah aku sehari setakat ni, rm2 - nasik putih sepinggan, telur goreng mata ghimau 2 butir(telur gred A), kicap 5 sudu, air soya semug, kurma 2 biji. hehehe

---> sajo jah nok oyak aku buko poso nge telur cicoh kicap. haha

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta