Jiwa Kacau...

Salam n hi all...

Aku tidak keruan la..jiwa ku kacau..
byk perkara sedang bermain dlm fikiran ku..kalau la aku robot yg tak kenal erti penat, aku akan lakukan apa sahaja yg terlintas dlm otak ku sekarang..aku rasa otak ku 24hrs berputar even dlm tdo! penah skali doktor kasik aku ubat 'penenang urat2 otak' kat aku..huhu giler la aku rs..kalah scientist otak aku nih.
tp kadang2 aku pk, apa yg otak aku pk pon aku xtau..rs mcm serabut je.byk dosa, krg amalan la kot nih kan..
mggu nih otak aku kembali berputar ligat lg dgn menghasilkan byk idea2 bernas utk aku truskan idup d muka bumi nih.huhu mcm sirius je bunyi neh kan..

mlm bile tah, sblum tdo tetiba aku terpikir psl bajet aku bulan nih.br tgh bulan kan, tp aku rs mcm dh nyawa2 ikan dah.tp mujo la ada sket2 backup kat lain tuh.lps duk kire2 bajet tuh, pikiran aku mula jauh..pk umo aku skrg dh brp..becoming 24..aku dh mula rasa cuak.klu ikut 'plan plan ayam' aku n dot dot..nxt year la nk ehem ehem..tp satu sen kurap pon tarak lg nih utk bnda alah tu.aku mula terpikir..bile masa la aku nk start menyimpan nih klu tak dr sekarang..dah sethn aku kije, tetiap bulan msti abish punye duit. ade keta ke xde keta ke msti abis gak duit tuh..aku pon mule la congak2 la (ala2 adi putra lak aku nih, tetgh mlm br la otak leh giat cergas mengira ngeh3)...tolak itu ini, agak2 cukup tak nk simpan byk ni byk ni..kire punye kire, nmpak gaya cukup la aku nk simpan lam 500 sbulan..tp aku mmg tol2 ikat perut la sepjg tu..aiyak!! tp diet secara profesional..huhu..klu 10bulan br 5K..aku pon mula la kalut duk pk brp bajet klu nk ehem ehem nih kan.
ye la slama nih org duk sibuk sembang psl bnda alah tuh, aku buat bodo je..buat bahan melawak ke..xpenah nya nk amik sirius.kali nih br aku pk sirius.slama nih org duk tanya2 aku, aku leh jwb bodo2 la..kirenya x pk panjang la dr soklan2 diorg tuh kan..huhuhu.. oke sambung lg bab2 kire2 aku td..klu 10bln=5K, klu nk 10K nmpaknya kena tggu 20bulan la...hhohohoh klu star ogos menyimpan...nmpak gayanya bulan march 2008 cukup la simpanan aku..tp tuh pon klu betul la aku mmg berdisiplin menyimpan tetiap bulan.klu aku tetiba cilok sana, cilok sini..tak ke haru...march 2008 masa tuh umo aku 26....arghhh tua nya aku rasa...
mcmana la nih yerk aku nk setle kan nih..

maka tetiba terhasil la idea2 dr otak aku antaranya aku wat kije partime. balik keja, start lam kol 6 ke 7 pm mcmtuh, aku start 2nd job plk..maybe smpai 10/11 pm.huhuhu.kije partime yg aku nmpak nih mcm krani kat klinik ke pe ke..TAPI....larat ke aku??berbaloi ke aku wat cmtu??jgn2 gaji kije partime aku tuh pon x padan ngn minyak keta aku duk p-mai p-mai kije tuh..aiyarkk!! bab larat x larat tuh pon satu hal..smlm plan lps je balik kije, mndi, smyang trus nk start keta g cr kije partime.tup2 lps mndi, mkn sket..landing atas sofa jap..huihss giler ar ngntuk...rs syok je duk bwh kipas tuh..bistuh mcmana aku nk kije partime ni??nk p cr pon dh byk songeh..huhuh...sakit2 kepala aku duk pkiaq bnda alah nih..cmna la yerk..nk tggu kije2 lain yg offer gaji tggi2 pon xdak pon skrg nih.time aku xserius mintak dl, bertubi2 lak org call suh g intbiu tp aku le plk yg mls nya.
tp time aku sirius bangat nih, sume diam.arghhh tensi la mcm nih...

ya Allah, sudah sudah sampai serukah aku?
aku berserah kepadaMu..
amin..

till then, taaaa~

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta