renang yuk!

saturday.

 

daddy woke-up late.

“daddy tak keje ke?”

“malas.”

 

ohh boleh ke?

tanya aku dalam hati.

buat macam tak besa walaupun aku terlalu besa.

 

lepas dia santai,

cuci moto bagai,

baru aku noticed rupanya sabtu cuti besday Agung.

hik.

 

lepas lunch,

daddy cakap,

“jom g berenang yang..”

eh?

 

aku terus suruh mama & abg eam (anak buah aku) siap².

kebetulan depa ada time cuti sekolah ni.

boleh bawak abg eam jalan² sekali..

 

tup² dah sampe pun.

kitaorang pegi kat Pusat Akuatik Negara Shah Alam tu je.

 

1st time bawak mek kecit tu swimming.

mommy taknak expect tinggi sangat.

eh mommy takde expectation langsung pun tentang

hannah adelea & swimming.

 

tapi masa sampai tu,

sempat la mommy grab 1 bikini kecit utk dia.

 

1st sekali, mommy cuba letak kaki dia dalam air.

dia happy.

siap ada bunyi lagi bila mommy angkat naik kaki dia.

lepas tu mommy cuba ‘celup’ dia dalam air sampai ke dada.

happy ke main lagi!

 

 Image2639

*eam & pak ucu*

 

terus aku p kat daddy dia kat pool dewasa,

“kena beli pelampung kat mek kecit ni”

 

 Image2640

*sementara mommy g beli pelampong, daddy dah praktiskan dia swimming*

 

aku terus pegi beli pelampong.

 

masa letak dia dalam pelampung tu,

takde gheyau.

takde nangis.

rilek sajork.

 

cecah je kaki dalam air,

terus kaki dia godek² gerak.

macam kaki itik duk berenang.

howww cute!

mommy likeeee!

Dancing

 

aku tolak pelan² pelampung tu.

sambil kaki dia godek² tu,

tangan dia pun kayuh²kan air tu.

 

Image2641 

 

mommy dah penat tolak² pelampung tu,

abg eam plk tolong tolak.

pastu mommy suh daddy amik dia bawak masuk pool dewasa.

 

 Image2644

*coach tgh latih anak didik nye*

 

Image2645

 

Image2644

 

 

*******************************************************

 

sunday

 

hari ni kitaorang tak kuar gih memana.

 

baru je mommy nak nap jap petang tu,

tengok² mek kecit dah buat aktiviti baru…

 

Image2650

 

 

Image2651

 

yeayy!

see mommy!

shaye shuda panjat 4 anak tangga…

Applause

 

mujor ler wae & abg eam ada duk monitor..

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta