how i wish…

huishh.

lama gila tak update blog.

bukan takde cerita.

cerita banyak gilaaa.

tapi takde masa.

boleh alasan macam tu?

 

balik rumah, on lappy time2 tertentu je.

agak on time hannah adelea tak tido,

makanya berebut dengan dia la jawabnye.

 

masuk ofis…

tempat baru ni tak strategik la pulak.

‘neighborhood’ pun macam dah tak best.

environment memang out terus la.

maybe itu la sebab aku pun ‘outt’ terus nak update belog nih.

 

rindu beb dengan tempat lama kat dalam ofis aku ni.

surrounding dengan jiran tetangga yang gila-gila.

satu kapla.

FUN je masa tu.

walaupun ada fews yang tak best tu,

tapi takpe.

semua masa tu macam dah geng.

dah rasa family-family lepas balik dari Outing kat s’wak aritu.

sekali masuk je ofis…..

kena tuka department.

kena tukar bos.

kena tukar tempat duduk.

 

memang amik masa beberapa hari jugak la aku & others nak mempositifkan diri bila dah kena transfer ni.

tapi sampai sekarang, still ada benda yang tak best kat sini.

nape tah?

 

Image2446

*no more PEJUANG spirit* 

 

dan tetiba je aku telah mengupdate resume.

apekah???

Big Grin

test market diri ler di akhir-akhir 20-an ni.

harap-harap laku lagi la.

 

cerita mek kecit bushuk aku pulak.

tak pernah-pernah demam,

sekali demam…amik ko!

banyak la pulak penyakitnya.

shian anak mommy.

 

bermula dari kristal-jelly keluar dari idung dia lepas balik s’wak aritu.

masa tu lite-lite sugi sajork jellynya.

 

bawak jumpa paed.

lung clear.

everything still under control.

 

next weeknya pulak,

pegi antar taska.

weekend lain macam badan dia panas.

mommy pun x noticed since she was active macam biasa.

cek-cek suhu, tinggi rupanya.

38 suhu dia masa tu.

 

Image2454

*budak demam*

 

bawak jumpa paed lagi.

lung clear.

dapat ubat demam.

 

almost 1 whole week demam dia on-off.

taknak kebah betul-betul.

how worried i am masa tu.

 

weekend lagi, nampak penuh tubuh bintik-bintik kecik.

mommy syak measles (campak).

pegi klinik biasa (paed dia tutup), Dr confirmkan campak.

malam tu jugak dia kebah dari demam.

 

Image2466

*lepas confirm kena campak. muka happy jer*

 

campak hannah adelea stay for 2 days.

only 2 days.

tunggu jugak orang-orang cakap bagi dia keluar sampai tapak tangan & kaki.

tapi takde pun.

atau aku tak perasan.

 

wae (mama) tak tahan dengar cucu bongsu (buat masa ni) dia demam,

terus amik tiket & datang sini.

 

bawak hannah pegi paed lagi to dbl confirm campak tu.

paed dia cakap maybe yes, maybe nope..

sebab yes – demam dia kebah lepas bintik kecik tu naik..

sebab nope – kejap sangat & maybe ruam yang teruk.

lung still clear.

tapi jelly dah makin banyak.

& cough pun dah ada. lite cough.

 

3 hari jugak wae jaga hannah.

tapi seems mama surrender nak jaga mek kecit yang aktif tu.

sakit urat orang tua jaga dia!

 

this week,

mommy sent hannah adelea to school macam biasa.

selasa malam, hannah adelea tak boleh tido lena.

terjaga tiap jam sambil batuk dan hidung dia pun dah blocked.

pity her!

pity mommy too tak tido jugak.

mommy pun start dari petang sebelum tu kepala dah start weng.

bersin tak sudah-sudah.

 

Image2499

 *malam takleh tido..nyet pink jugak yang bileh buat dia tido..*

 

esoknya wednesday,

mommy MC.

again.

bawak hannah adelea see paed.

lung tak berapa clear.

the paed gave her Nebulizer.

1st time kena.

mula-mula dia mengelak je.

lama-lama dia layan je asap nebulizer tu.

good girl!

 

semalam Alhamdulillah hannah adelea dah boleh tido.

walaupun ada terjaga-jaga jugak.

mommy harap malam ni & malam-malam seterusnya hannah adelea dapat tido lena la.

shian anak mommy tak leh tido.

arini pun hannah pegi school macam biasa.

mommy harap hannah adelea ok kat school.

 

mommy tak sabar tunggu esok.

friday.

boleh mommy jaga hannah adelea sendiri.

 

almost 1 month hannah adelea tak berapa sihat.

risiko hantar baby ke nursery adalah kerap-kerap sakit.

haishhh.

 

how i wish i can tender the letter.

how i wish i can stay at home babysit my baby by myself.

how i wish ……

 

Image2493

*get well soon dear. mmuahh Red heart*

Comments

Hasnor said…
huhuhu..cian hannah demey..get well soon ok..mami take care too
a m l y n y x said…
huhuhu mommy baru nok balas komen katanya... hiks. tq uols! muah

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta