Friday. Saturday. Sunday.

cerita di hujung minggu.

 

*******************************************************

 

FRIDAY

 

balik keja jumaat aritu, terus plan bukan2 dengan daddy.

nak pegi tido rumah abang aku kat Balakong sana alang2 ada keja kat Serdang sabtu tu. skali abang aku plk ada hal.

 

kitaorang suka la sangat buat plan tah apa2 klu petang jumaat. feeling weekend tu macam cuti 2 minggu Tongue

 

SATURDAY

 

sabtu tu, almost 1 whole day mommy kat atas. kemas wardrobe. masukkan kain baju yang berselerak tu. daddy nak cari baju dia pun dah tak jumpa. so aku re-arrange balik semua kain baju tu. masuk dalam compartment masing2.

daddy. mommy. hannah adelea.

 

petang baru la nak bermula aktiviti. memula pegi Serdang jumpa supplier aku. amik barang skit. dah maghrib tu, pegi lepak rumah abang aku di Balakong. skali diaorang ajak dinner. rezki jangan ditolak.

 

dalam kul 10, kitaorang gerak g uptown Mines. alang2 dah ada belah sana, rugi plk kalau x singgah. macam best je!

 

aku pusing semua rows yang ada kat sana. baby duk dalam carrier, daddy yang usung. kat sana sempat rembat barang mommy & baby je

 

masa aku pusing2 nak mencari tudung, aku terbehenti kat sebuah kedai ni. kedai tudung ler. seller dia baya2 aku atau muda skit dari aku tgh dukung anak. aku nampak anak dia mcm besar skit. tapi aku tanya jugak, berapa bulan anak dia tu. dia cakap nak masuk 6bulan.

oh, adik dari hannah adelea ler ni. masa dia layan2 aku tu, anak dia nangis. dia kasi anak tu kat husband dia. tapi budak tu nangis lagi. jadi dia takeover balik, & suruh laki dia entertain aku.

 

“adik panas ye..biasa ada angin. malam ni je takde angin” seller pompuan tu cakap kat anak dia.

 

pastu dia duk nyorok sikit, bukak baju dia nak bfeedkan anak dia.

 

tetiba aku jadi sayu. sedih je plk aku tengok. bukan sedih kat dia. sedih kat budak tu.

 

budak tu baya anak aku je. tapi kecik2 lagi dah kena ikut mak ayah dia keja. tempat panas plk tu.

 

pukul 11.30pm tak tido lagi. duk dalam cerah. orang bising. panas.

 

aku pun ringan mulut tanya bila dia nak bfeed anak dia.

 

“fully bfeed ke?”

“tak. saya siang hari keje”

“oo. malam kat sini plk?”

dia angguk.

 

“sorry ye kak..” masa dia start bfeed anak dia. sorry sebab tak sempat nak layan customer.

“eh takpe..takpe. saya faham..” aku jawab sambil imagine kalaulah aku duk tempat dia.

 

sebab kesian aku rembat jugak la few tudung kat dia. nak tawar lebih2 pun jadi tak tergamak.

 

tapi baguslah anak dia dah berdikari, hidup susah2 dari kecik lagi. tapi bab bila tido malam dia jadi terganggu tu aku rasa kesin lebih. sbb tido malam kan tido yang berkualiti utk tubuh lebih sihat berbanding tido lama gila di siang hari.

 

kesian kan orang zaman sekarang termasuk la aku ni. berhempas pulas cari duit nak sara kos hidup yang tinggi. kalau gaji tinggi sama level dengan kos belanja harian, takde lah aku heran. ni kos je tinggi sorang2, gaji nan ado.

 

tengok la rega minyak. dalam masa tahun ni je dah berapa kali RON97 naik harga kan? dulu elok2 je aku guna ROn97, dah naik harga..mak pun tak mampu deknon. guna RON95. hasilnya….enjin keta sangat la kasar bunyinya. huwaaa takdok kualiti uols! sentapp!! Crying

 

SUNDAY

 

mommy being a real housewife today.

 

prepare lunch. kemas rumah. sapu sampah. lipat baju. bla bla.

 

plannya utk melengkapkan lagi kerja sebagai surirumah, nak ler pegi beli grocery.

 

lepas Asar, mommy & daddy dah ready. sekali budak kecit tu tido dari 4pm sampailah 6.30pm. penat sangat. ye la asik tukar je tune tido kalau weekend. kena ikut mommy & daddy jenjalan Big Grin

 

so no outing for Sunday. duk rumah lepak2 je.

 

malam layan ABPBH10. & sekali lagi, aku taktau pun ABPBH semalam.

 

“laaa…malam ni ke??” soalan biasa tiap kali ABPBH. hehehe.

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

benci.bilang.cinta

nasi berlauk kelate, anyone?