Kalabakan Delivery

kalabakan.

 

aku baru je browsed apekah maksud kalabakan tadi. takde maksud apa2 pun yang aku jumpa kecuali -

 

Kalabakan is a small township and also a parliamentary constituency in Sabah, Malaysia. It is located in the Tawau Division, and is about 55 kilometres from Tawau town.

 

source – wikipedia

 

buang tebiat aku nak citer pasal township ni tetibe?

lain la kalau aku asal sana kan?

 

kat area rumah aku tu ada satu restoran, bukan restoran jugak, stall pun bukan jugak sebab tempat dia masak adelah atas lori! lori 3 tan!

weeee aku jakun ok! Hypnotized

 

*aler..gambo lori tu ada je dlm hp aku ni, tapi payah ler plk nak trsnfer guna benda alah shozu ni sebab dah lama sangat aku snap*

 

3,4x sebelum tu aku salu jugak beli dinner kat sini. salu beli, tunggu situ sampai la semua foods siap & bawak balik. sekali sorang waiter dia tanya “nak tunggu ke nak hantar ke rumah bang?” aku pon ‘ohh..boley hantar rumah rupanya’ Drooling

 

so aku pun try ler practise call dari rumah je oder2 ni ala2 oder McD Delivery @ Dominos Pizza tu.

 

“nasi goreng kampung 2, telur mata 2, kuey teow ladna 2. hantar ke rumah bla bla bla..” <—ni kebetulan masa abang & mak aku ada kat rumah ok! bukan aku lakibini melantak macamni punya banyak.

 

tak lama lepas tu dengar bunyi hon motor depan rumah aku.

 

mrasalah zaman sekarang ni. nak makan masakan panas macam ni pun boleh oder2 je. risiko dapur aku tak berapa nak berasap agak tinggi di situ ye. tapi, aku rasa nak insaf la. kurangkan makan makanan luar. rajinkan masuk dapur basuh baju & bukak peti.

 

dalam pada duk nak insaf tu sempat la jugak 3,4 kali aku call. hinggalah orang yg jawab call tu cakap lepas ni sms je lah dik. hiks.

laaaaaagiii senang keja aku kan?Applause

 

Image2113ed

 

try ler call. mana tau dia boleh antar ke rumah korang Raised Eyebrow

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta