mommy’s update on 37w

mommy is on leave starting yesterday until november.. insyaAllah.

 

pray for us uols! smile_regular

 

today, i’am officially 37w6d.

 

last thursday, hari last keja aku. soooo many works must to settle down. Alhamdulillah bagi aku settle jugak la. taktau la kot boss tgk tak puas ati. rasanya dah buat terbaek dah!

 

dari malam Rabu lepas, pergerakan time tido sangat lah tak best. sebelom ni ok so-so lagi..tapi malam tu start tak best! smile_sad

 

rasa perut bawah @ bahagian ari2 sangat la berat.. hukhuk

 

aku rasa macam perut aku dah turun. tapi tak pandai nak tengok. agak2 je la. ye lah takde orang tua duk skali kat sini, memang payah ler. lepas tu aku terjumpa tealady ofis aku yang aku panggil mak. tu pon selisih kat lif je. aku pun tanya la perut nih dah turun belom. dia cakap ‘dah’ smile_omg

 

jadi tak salah la tekaan aku tu kan?

 

hari Khamis lepas, taktau la sebab kerja terlalu banyak ke apa…tapi pinggang aku sakit lain macam.. malam lepas berbuka, lepas baring2 tu sakitnya dah kurang.

 

sekarang semua aku buat tak kena. duduk pun xselesa, baring xselesa.. maybe akhir2 preggy macam ni la kot kan?

 

dan 2,3 hari ni memang aku makin tak selesa kat bahagian bawah tu.. berat amat! baby suda engaged kot? time tido nak pusing2 tu, masyaAllah Allah je yang tau..

 

tapi Alhamdulillah sehingga hari ni, hari ke-18 Ramadhan, mommy masih lagi berpuasa.. semoga puasa hari ni boleh bertahan sampai ke petang la..insyaAllah.. heart

 

mama & kakak kat kampung dah suruh balik sehari dua ni.. tapi aku cemana2 pun nak tunggu next checkup 1hb ni. Dr lepas balik, baru la aku berani balik. kalau tak, x berani la aku..

 

appointment aku kat SALAM 1hb ni pun aku rasa aku pegi 30hb nanti. rasa macam lambat sangat je nak tunggu 1hb.

 

aku berserah pada Allah SWT supaya aku dipermudahkan urusan bersalin ni nanti. kat kg ke sini ke tak kisah la janji aku & baby sihat dan selamat. amin.. doakan kami ye uols!

 

 

 

p/s: hari ni pun lain macam je rasa x selesa ni. do i need to go to hospital? walaupun tanda2 yang obvious macam turun air @ darah @ lendir tak de lagik?

 

p/p/s: cuakkk ler plk! smile_confused

 

 

p/p/p/s: tahniah pada kawan seperjuangan aku yang suppose to deliver on 5 Sept, tapi dah selamat melahirkan baby boy pada 23 Aug aritu. awal 13 hari..

 

aku? dupdapdupdap…

Comments

aiN maNiSa said…
huh... msti sgt gabra kan bila dh mula sakit2 tu... byk2 selawat k... inshallah semoga semua nya dipermudahkan... em, ain tak janji la... tp kalo tak da pa2 aral, nnti ain try ajak abg p jenguk kak nor sebelum kak nor ngn abg sham blk ganu kalo sempat ... k?
a m l y n y x said…
ain.. gabra2..hehe.
esok knor checkup, klu xde apa & Dr lepaskan, kitaorg dah nak balik dah..
selamat hari raya ain ye. raya awal ;)
meh ler beraya d ganu nti ye.. ajak semua =)
aiN maNiSa said…
susahla nk p ganu nu...
cuti tak byk mana... huhu~
best of luck to be mommy..! :D
yatica said…
Semoga selamat baby & mommy...Tak sabar jgk aku nk menatap wajah anak kesayanganmu nanti nor..nk compare sama tak ngn gambar scan;p
a m l y n y x said…
yatica..hehe motipp nak tgk muka baby pastu nak compare gituh! haha. aku lagi x sabar.. ;)
thanks aunt yatica!

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta