cerita naik tangga

Baring teeth    Sad    Confused    Disappointed    Crying    Angry    Sick    Thumbs-down    Broken heart

 

itu lah antara emoticons yang menunjukkan perasaan aku semalam. semalam. bukan arini.

 

sesampai di ofis pepagi tu, lif broke down.

 

maka nak tak nak, kena la panjat tangga sampai level 3. nama je level 3, tapi kalo diikutkan, macam dah level 4 dah. nak patah kepala lutut mak uols! Crying dah ler kat tangga tu plk gelap gelita sebab takdak karan jugak! tapi dalam ofis aku ada plk karan.

 

naik turun tangga kat rumah pun tercungap² giler dah.

 

sampai je kat level 3 semalam, rasa nak terputus nyawa! mujo ler aku sempat makan kurma 2 biji + air masak kat rumah. kalau langsung tak makan, aku rasa ada yang kena usung ngan ambulans dah.

 

tapi tu cerita semalam. arini aku dah cakap dengan jamjul, “lif buat hal, saya nak balik aje.” hihik.

 

mujo ler arini semuanya ok.

 

tapi semalam staff ofis aku kat level 4 & 2 bole balik awal. dengki okeh! sebab depa takdak karan dari pagi lagik. aku pun takdak feeling nak buat keja ofis semalam memandangkan tak ramai kat ofis. so aku layan lepak², sembang²… hehe.

 

 

Red heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heartRed heart

 

 

apa perkembangan mommy minggu ni?

 

mestilahhh kembangggggg! Party

 

last week (dah lama dah sebenornya) terngiang² je dalam pala otak aku roti bakar manis² kat kampung aku. aku igt lagi sorang pakcik tu yang selalu buat & jual, nama pakcik Embong kot klu xsilap. tapi dah arwah dah. kecik² dulu dia suka bagi saje je kat ayah aku.

 

aku tatau la korang bleh imagine ke tak cemana rupa bentuk roti bakar tu. bukan roti bakar mcm biasa tu tau. ni roti bakar pure asli punya. kaler putih, bulat². macam bentuk bunga je. tah cemana aku nak explen. google pun tak jumpa gambar dia. iras² ada ler..

 

RP8 

lebey kurang camni ler rupa bentuk dia. kan aku dah cakap bentuk bungeee… Open-mouthed

 

tapi kaler dia iras² camni pulak…

 

roti pau

 

cuma ada hangit² skit biasanya kat atas tu.

 

jadi, korang imagine sendiri la gabungan antara 2 roti di atas ye. hihik.

 

jadi aku pun call la mama suh jenguk² kat kedai makan pagi kat area umah aku kot² ada jual lagi.. tapi mama cakap suda takde. Crying kalau ada bleh kirim kat cousin aku yang balik kampung last weekend.

 

jadi, aku rasa macam PERLU je misi aku pegi kemamangg weekend ni. walaupun tak jumpa dengan roti idaman, tapi bleh aku makan roti bakar di Hai Peng! plan nak g last weekend, tapi kesihatan aku yang sangat tidak merestui pemergian aku. sampai arini pun, idong still snuff snuff.. bergilir kejap kanan tersumbat, kejap kiri..

 

kita tengok weekend ni plk. tapi aku terpikir² jugak, larat lagi ke aku nak duk lelama dalam keta ni? I dont know

 

 

 

Comments

Ummi Humaira said…
salam nor...

dulu2 masa muda2 la , chaq rajin gak buat roti tu , tapi la ni dah maleh ler plak...

jaga diri tu baik2 ... jgn lasak sangat tau ...
a m l y n y x said…
salam k.chaq..

oh ye ke? klu lani rajin lg, bleh la g menempek (muka x malu) rmh k.chaq :P

ok, iAllah.. tkasih

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta