duk kampung

Alhamdulillah. we safely arrived SA @ 6pm Sunday 060610.

 

Besttttt cuti lama² duk kampung nih.

 

Last Saturday (29 May) kitaorang konon nak gerak pagi² macam biasa dalam pukul 3 @ 4 am macam tu. Skali, bangun pun dah pukul 4am. Buat itu ini, kul 5am baru gerak dari rumah. Pastu, benti 7eleven breakfast mihun goreng dulu. Lapar dari malam semalam. Kol 6am baru betul² gerak keluar dari SA.

 

630am benti Karak, solat Subuh. lepas makan haruslah mengantuk balik kan? hehe. gagah drive pelan², tup² kul 8am dah benti Raub. tepi Masjid apa tah benti tido. hihi. sian driver ngantukkk.

 

Image989 *haa..namanya Masjid Kampung Sega, Raub*

 

lepas tu gerak pelan², sampai GM dalam kol 11am kot. jamjul soooo lapar. aku memula tanak makan. sbb pikirkan lunch mama dah prepare kat rumah. tapi bila sampai je kat kedai makan GM tu, kenot tahan la uols. perut mak memberontak!

 

Image990 *tu diahhh.. gua musang!*

 

**Sorry peeps! aku tak snap la lunch yg aku makan kat GM tu. sangat la tak sedar diri masa makan tu**

 

and for the first time, jamjul suda pandai makan BUDU! hiks. sebelum ni dia dah penah makan nasi & budu. tapi ada ke budu tu dia buat kuah! haha. pity him! kalau suda buat kuat, tobat la taknak makan dah budu kan?

 

so hari tu aku ajar dia cecara nak makan budu dengan betul. buh budu dalam mangkuk, taruk cili padi+asam limau skit. tada! bertambah nasik katanya!

 

Alhamdulillah, kitaorang sampai umah mama dalam kol 2pm.

 

Jumaat malam Sabtu lepas, my parents buat majlis doa selamat a.k.a Sembahyang Hajat untuk baby dalam perut akuh ni. Semoga semuanya selamat² la hendaknya. amin.

 

Image996 *sempat snap sekeping daddy bersolat hajat ;)*

 

kat kampung sangat lah panassss cuacanya. aku dah doa banyak² sebelum tu jangan la ada virus melekat kat aku. ye lah, kat KL ujan-panas. balik kampung, panassss sepanjang masa. & Alhamdulillah takde lagi (harapnya takde la) virus² melekat kat aku & jamjul. Dan yang paling best nya, lepas je majlis solat hajat tu, ujan pun turun dengan lebatnya. Syukurrrr :)

 

kat kampung, sempat la jamjul buat aktiviti keluarkan peluh tiap pagi & petang.

 

Image993Image995Image1003  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*cat mengecat pagar yang dah berkulat. last cat masa sebelum aku kawen dulu. masa tu cat pun cancincau sajork. kali ni, mama beli cat Weather Coat. harap² tahan lama laa..*

 

tapi tak sempat cat semua pagar pun. kat depan je. jamjul cakap nanti balik bulan posa kang nak sambung cat. ya ka B? hihi.

 

rasa kejap je dah pun seminggu duk kampung. tak puas okeh!

 

takpe, nanti raya ni kita cuti lameee… ngee

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta