bizi weeeeek

 

busy-week

 

 

cenggitu lah aku 2,3 hari lepas bermula last friday. nampak 2 butir mata sajork dalam rimbunan kertas² tu. ala² duk wat esaiment yang esok nak kena submit tu.

 

last week aku mc 3 hari. dapat pakej virus demam+flu+cough dari daddy. haih. tak boleh nak elak! aku punya lagi best la pakej dia, siap skali pitam ok! 1st time ever rasa pitam. mak nanges malam kena pitam tu. tak pandai nak handle cemana klu pitam. :P

 

masuk² keja Friday tu, tetiba la plk ada urgent task! due date pulak tu 31st ni. haih. banyak oke keja tu! kije ala² wat esaiment, nak dokumentasikan paper² projek yang banyak gila tu. haih laa!

 

gegara aku dah berangan nak cuti dari weekend ni (wesak) sampai next week for 1 week la, aku gigih gagah jugak buat keja tu cecepat. alhamdulillah, hari ni dah 95% done. so lega la sikit aku rasa. kalau tak, bangun pepagi stress sajork!

 

baby pulak macam tau² je mommy over bizi minggu ni, aku rasa dia pun lagi letih dari aku. keras je kat perut. biasa memalam kol 9pm dah main² tendang, ni kol 10pm baru ‘bangun’. hiks. pandailah mommy speku kan! ;)

 

baby suda 6 bulan this week. lagi 3 bulan! jeng jeng jeng!

 

 

 

 

last week mommy gih checkup awal dari date sepatutnya. sebab alang² pegi klinik sebab demam, pitam tu, terus buat checkup.

 

masa scan last week, baby tunjuk aksi kat Dr, kaki kayuh beskal & tangan tumbuk². atlit? hihik. harap² baby aku sihat walafiat la hendaknya. amin.

 

tapi disebabkan aku pegi awal dari tarikh checkup sepatutnya, Dr cakap baby tecik skit dari sizenya. tumbesaran size kepala, tulang paha & perut ada cuma berat x sampai 500g. aku harap itu normal la & takde kejadian yang tak best² la. doakan kami ye kawan²!

 

& Alhamdulillah jugak masa aku wat checkup tu, berat aku tak naik banyak. 2.5kg. lebih 500g dari sepatutnya. aku tanya kena minum air gula x? dia cakap tak payah. aku harap sampai bersalin nanti pun takyah la staff kat klinik tu susah² buat air gula kat aku. insyaAllah..

 

 

 

 

p/s: 3d/4d+detail scan tak buat appointment lagik. harap² tengah bulan june ni sempat la gih buat scan tu..

 

 

 

Comments

UmmiHarris said…
ok ah tue x payah minum air gula..aku dah wat MGTT test minggu lepas..result blom tau lg..nak muntah minum air gula tu..dah la byk..misi siap tunggu dpn aku surh abiskan..pas2 tunggu kot2 aku pi muntah dlm tandas...hehehe..ok la tuh berat baby x sampai 500g..harap2 semua sihat sempurna..
a m l y n y x said…
huhu tuh la aku dengar2 dr pengalaman saing2 pakat kato nk mutoh minum air tuh.
harap2 macam tu la. semua sihat iAllah.
eh naz, brp kilo mu naik sapa keno minum air gulo?

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta