takde tajuk.

malas update belog. adakah ini satu alahan?

 

rasanya tak kot. tak ada masa nak godek² belog skrg. balik umah, tak ada masa nak on *paptop*. lenguh pinggang la duduk lelama! tapi main game bleh plk! hihik.

 

oh btw, hari tu aku dah zasss sebiji laptop baru. tak ler hebat sangat spec dia. skadar boleh aku check email, update pricelist & MAIN GAME! hehe.

 

ini jer yang aku zasss aritu…

 

acer_asp4736z

bajet pun tarak la banyak, ini je lah mampu deknon! tapi mak bangge kali ni mak dah beli ORI window 7. kantoi la sebelum ni pakai pirate sajork! hiks.

 

lepas tu kan, ada lagi citer yang tak besh utk bulan ni. tarak ong la ini bulan march! oops! bulan yang betul² menduga aku & jamjul.

 

 

03/03/2010 – rumah aku kena pecah.

 

 

15/03/2010 – tetiba elmo takleh start. masa tu dah nak balik keje. bateri keta suda kong! check punya check, suda lebih setahun rupanya bateri keta aku tuh. mujor ler ada kedai tak tutup. jamjul pinjam muto guard ofc aku & pegi beli bateri. & LUCKILY kejadian tu berlaku kat dalam pagar ofis aku. so nothing to worry sangat la. melayang RM150~

 

Morale of the story: check when the date u purchased your car battery. kalau dah sampai setahun, so beware. be prepare the extra money :)

 

16/03/10 – aku got bad cough, pegi klinik. parking jamjul masuk elok je, masuk pungkoq orang kedah kata. skali kuar klinik, tengok² cermin belakang keta PECAHHHHHhhh!

 

nak kata nak pecah masuk nak rompak keta takkan nak masuk kot cermin belakang. lepas tu ada satu point (aku lupa nak snap) macam terkena sesatuh keras macam batu. so dari point tu la cermin keta aku jadi pecah berkecai. mujo la jamjul cepat pick-up. dia kata ni mesti mesin rumput!

 

terus kitaorang cari pemesin² kat situ. depa mengaku yang depa mesin area aku parking tu. terus derang bagi hp no bos derang. lama jugak la tunggu brader tu, dalam sejam lebih jgk, dengan tak cakap banyak brader tu terus bawak pegi workshop & tukar cermin baru.

 

RM350 melayang! bukan duit aku ye. duit brader tu. Alhamdulillah, dia nak bertanggungjawab atas kesilapan anak buah dia. sian memang sian. tapi, ada batas la kan nak kesian lebey²..

 

Morale of the story: Beware la kawan-kawan semua kat mana saja anda parking. Malang sungguh tidak berbau! & kalau ada sesapa amik sub-con mesin rumput, pastikan pekerja anda diberi pengetahuan penuh cemana akan jadi kalau time syok² mesin rumput tu, batu melompat naik ke cermin keta orang² kat situ.

itu aje lah cite² yang menduga aku bulan ni. harap² takde lagi kejadian² yang mengejutkan jantung aku lepas ni. haihh..

 

 

SETIAP KEJADIAN ADA HIKMAH YANG ALLAH TELAH TETAPKAN… kan?

 

 

 

p/s: haish. napelah wifi ofis aku nih ngok ngek plak. aku nak trasnfer gambar cermin pecah dari hp ke pc ni. tak bleh la plk. nti la nxt time kalau dah ok aku letak sini. (usb cable aku tah mana pegi tatau la..)

 

p/s/s: TAKZIAH pada sorang kawan UiTM aku yang kehilangan anakanda malam semalam. baby dia lahir tak cukup bulan. cerita detail aku tak tau lagi. semoga beliau & suami (yang juga satu kos dengan kami) tabah menghadapi semua ni. insyaAllah…

 

 

 

Comments

NoreLL said…
sabar la..
pasti ade hikmah di sebaliknya..
jgn emo k...
jg bb dlm peyut 2...
MAMAFAWWAZ said…
tuelah..bila dah emo ni macam2 leh jadi...tak tahu nak pujuk hati camner...tapi ingat baby dalam perut tu ok...
a m l y n y x said…
hmm. xleh emo2. kena cool2 jah. klu bleh, anggap lgsg x jd gegapo. hehe
Hasnor said…
huhu auwww...bln march u ols?
isk...

huhu x po..ada hikmah!..see suda dpt lappy baru ;)
a m l y n y x said…
yes bulan uols kan... & farul (motipp ltk nama dia jgk kat sini) hahaha.

mak hrp ada hikmah lg besar uols.. amin

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta