AJL-24

masuk tahun baru haruslah semangat semua baru kan? tapi apesal bila semangat aku suda bagusss ada je keadaan² sekeliling yang salu menjatuhkan semangat mak? dah la aku nih goyah ok nak mempertahankan semangat yang sekangkang kera tu. (ok itulah peribahasa yang saya guna. pandai kan?)

 

dah la hari ni senin, memang de very monday blues. biasanya aku memang malas je nak bangun pagi² senin ni. tapi hari ni aku gagah jugak. tup² masuk ofis, kerja yang tah apa² yang tak sepatutnya aku buat aku KENA buat. hangin mak okeh! pepagi memula aku diam je, layan email, fb je. datang je sekor sebiji mangkok tu, aku suda hangin. bising mulut aku hari ni. dah la bos plk tetiba cuti seminggu. apa kes???? eh hello. bos plk bila di ajak discuss, asik lah bizi & asiklah cakap “ok nti sy discuss dengan bos atas” pe hal lu?? dah la tetiba cuti seminggu minggu  ni!!

 

haihh. lambat betol aku boleh blah dari sini. bila la nak kuar result TPM ni? tak pun bila la aku nak dapat keje lain. environment kat sini dah best, tapi bos la plk tak berapa nak ok. haihhh..

 

eh eh panjang mukadimmah katanya..

 

***********************************************************************

 

another stori.. ini ler tajuk sebenornyee

 

eh semalam ya AJL-24? siyesss aku tak tau. tak tau la apesal aku ni macam abnormal skit bab² rancangan award² kat mesia ni. memang tak alert. ptg semalam masa kat luar, member husband aku sms “Lu nak tak tiket AJL bleh duk area staff tv3?

 

aku question balik jamjul. “eh AJL? bila? mesti kat genting.” <--- very der kan? hiks. eh genting kan yang ABPBH tu. “mesti kat pwtc kan?

pikir p-mai-p-mai, takyah la amik tiket tu. konfem jem kat ‘sana’ nanti. kat sana tu mana? tah ler aku pon tak sure.

 

tup² balik rumah sampai dalam pukul 8.30 pm. having dinner tapau tu dulu & tengok berita jap. last² masa nak abis berita, si pembaca berita (sape tah aku lupa) cakap “saksikan siaran langsung AJL-24 di TV3 malam ni.” aku macam, “EH???!” sangatttt la tidak ketahuan kan?

 

tengok AJL jap, takdan ada show pun dari derang laki aku terus bukak muvie kat CineMax. layan cite psiko Disturbia. abih je pkl 11.30 pm, aku belek balik dengan harapan AJL dah habis & boleh la aku tengok Senario plk.

eh rupanya tak announce result lagik! makanya dan la jugak aku tau result nya.

 

btw, tahniah to Aizat & Yuna. eh ada sorang lagi ke? Pejal Tahir? hihihi. mak ignore sajork dia tu. *lol*

 

 

p/s: ooOoo AJL-24 buat kat Bkt Jalil. baru mak tahu deknon. hihik. korang imagine ler kalo aku jadi amik tiket tu, dengan tak berapa nak tengok kat tiket tu venue kat mana, terus aje aku pegi PWTC. harus ini kata² aku “eh tak jam kan b? baguslah macam ni” tak pun kalo nak sengal skit lagi pegi daki bukit genting sana tu. baru la best. kan?

 

 

Comments

Hasnor said…
auwww..koser okeh..ahahaah...

tp awok, sy pon x laa menunggu2 and x laa tgk pon mlm td..wat ketupat lg bagus :P wooopppss!
a m l y n y x said…
eh mlm raya kah wat2 tupat tuh uols?? hahaha. best jgk tuhhh. ado rendang dok? hahahahahah.
cTmaRina said…
sabo je lah u ni deqnon.... kalo pegi AJL semalam insyaAllah tak mohring... sebab semalam happening tapi mak tengok kat umah jer auuuu!
a m l y n y x said…
k.ina, tp bg weols la tgk kat tv lg best kot. best mmg best tgk live, tapiiii bab nak balik tu,. jem mesti tahap apa kan? uhh bosang! sesak2 orang rameiii. tak ske la! :P
E.L.I.Z.A said…
ya rabbi lucu sungguh la budok ni...dari 1st paragraph sapa la hop ngelas..aduiii mujo mak tak tergolek2 :P

btw, lawa template baru...bilo hau dio tukar..lamo tep x mari jenguk sini hehhe
a m l y n y x said…
eliza, hihihik. :p

thank u thank u! tukar sempena awl thn aritu la. heheh.
mari la sokmo2 sinih, kot2 tukar plk ko..

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta