isk. kejap jer?

isk. aku rasa baru aritu aku wat stori mori ttg baram @ param. rupa2nya dah masuk day 17 posa tahun ni. cepat nya!

lepas aku stori kononnya nak g jajah baram di s alam tu, xde maknanya deknon. ulang pegi baram pkns sajork. tak pon terus berbuka kat luar. last 2 weeks en jamjul outstation, makanya aku telah memaksa berbuka posa dengan kawan lama sekolah aku dulu yg kebetulan masih single & stay area ni jgk. posa x posa, sebelum azan maghrib gossip tak hengat kat restoran. ooops!

baram s13 aku pegi skali je. alone lak tu. pakai rayban ngan mask, haruslah peminat tak dapat cam aku. hihik. kalo orang kampong datang baram sini, harus pengsan. keta pon dijual kat baram! arini makan side mirror, esok tayar, lusa gigit airbag.. gitu lah.

lepas tu angin apa masuk dalam badan aku beberapa ari lepas aku pon tatau, aku memasak utk berbuka. 2 ari gak aku buat acara memasak ni. masak nasi & lauk pauk je. tapi…until now i kenot go ok berbuka puasa dengan nasi berlauk. tak lalu. dari kecik lagi kalo berbuka posa mmg aku tak sentuh nasi. roti capati, roti cicah gulai @ kari, murtabak, nasi/mihun/mee/kueyteow goreng, dll EXCEPT nasi berlauk. nasi minyak, nasi tomato, kerabu tu bleh la telan lagik. very derrr feeling tidak melayu sangat di bulan posa! koserr kan.

sebelum tu, dalam 3-4 hari jgk aku balik kampong sempena bulan merdeka. oopps!

SELAMAT HARI MERDEKA KE-52
uolss! Belated katanya. 1Malaysia katakan. ada kaitan? hiks.

rasa macam tempoh yang lama balik kg tu, tp tup-tap-tup-tap dah nak gerak balik pon. eghh stress! macam biasa ler kalo balik kampong aku, tak sah kalo aku tak berurusan seharian suntuk di maybank. aku pon tatau aku ke bank tu bermasalah. ada je tak cukup form tu form ni, surat tu surat ni. bosan tol!

masuk je ofis sehari, aku kena flu. alhamdulillah takde demam, tapi bersin tak hengat! jamjul plk demam, batuk flu. alhamdulillah & insyaAllah takde lah h1n1. so kuarantin ourselves 2 days at home. jumaat baru aku masuk ofis balik. masuk ofis pon buat apa lagi, kira oder, pos barang kira stock..oops! & ofis pon makin sunyi. dah ramai blah dapat vss. sunyi tak sunyi pon, parking full sampai luar jgk.

aku aritu nak amik jgk vss. baru je kasik hint kat encik bos, aku nak vss & further study, ehhhh dia plk alih2 kasik hint kat aku. yang bestnya cakap tak stret depan aku, tapi dengan nada suara yang kuat. “tak pyh amik la, skit je dpt”, “duk je sini, nti revise gaji bla bla”. bosan ok! atau aku je yg perasan. dia nak bgtau kat orang lain, aku plk feeling dia nak kasik hint kat aku. ahh larikkk!

esok aku cuti. lallalalla. cuti Hari Nuzul Quran, mujoler aku keja area selangor, merasalah cuti lagik. hihi. ke mana esok kita ye?

persiapan raya? semua nya baju aku laki-bini UNCHECK ok. ohhhh aku takde feel la nak raya tahun ni sebab raya rumah……..uwawawawa. tak payah la aku teruskan. laki aku dah ada baju melayu kaler gold yang dia beli last 2 years & tak pakai lagi tah muat ke tak. so, aku pon kena lah carik kaler gold jugak.

2,3 ari ni keja kami menjelajah ke semua tempat best nak carik baju raya aku. baju banyak yang aku berkenan, tapi kaler nak iras2 kaler melayu dia tu takde. jln tar, sogo, kompleks pkns, oleole s18, sacc mall, anggerik mall, uptown, masjid india semua aku dah pegi. tunggu nak g cari kat petaling street je lagi ni. hihi. benci tol la macam ni.

tapi seriyesssssssssssss, aku mmg xde feel nak raya tahun ni. dengar lagu raya pon xde feel. lagi aku sedih ada ler. aku dah cakap kat kakak aku, “aku nak nanges nanti malam raya. tunggu call dari aku yer”. bila orang tanya bila balik raya? dalam ati aku jawab, “sampai pagi raya aku lagi suka”. uwaaa. nasib la mek kawen ngan orang jauh hukhuk.

so kepada sapa2 yang ada terjumpa baju raya kurung/kurung moden/kebaya/kurung kedah/kurung pahang/jubah kaler gold, pls la tell me. kang akupakai tshirt je kang!

cakap pasal raya, kenot imaginela raya kat sana cemano. iskkk

ok la uols, suda 3.30 AM. laki aku suda tido pon. aku je bangsa x reti2 nak tido awal. kalo bukan bulan posa ada aku berani duk luar sorang2 taip entry sambil tutup lampu ni?? jangan harap!

selamat meneruskan ibadah puasa, & selamat hari Nuzul Quran kepada semua!

Comments

MAMAFAWWAZ said…
jiran to be...balik umah mak mertua ke tahun ni..tue yang tak bersemangat ek...sabar ngan redah jer..mana tahu lagi intersting dari rumah sendiri..you go girl!
a m l y n y x said…
hukhuk. dont talking about raya tahun ni dgn saya. saya x suka.:(
ngeh3.
awww interestingd dr rmh sdiri ek? kikiiki.
ok thanks jiran! go go!!

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta