BARAM @ PARAM

Bukan Param yang meninggal aritu.

BARAM = BAZAR RAMADHAN
PARAM = PASAR RAMADHAN

itu ler maksud sebenor dia. *hehe*

arini dah masuk ari ke-3 kita puasa.

macam biasa ler, bulan puasa je kita boleh terjah BARAM. aku tak masak pon lagi sepanjang puasa tahun nih. oops! masak sekali utk 1st day sahur aritu. lepas tu malesss suda!

kat shah alam ni banyak choice Baram nih. mostly kat setiap section ada. tapi tak ler semua sec pon.

Day 1 Puasa:

aku terjah Baram Kompleks PKNS. ramai of course la sbb centre.

aritu aku terjah:

Nasi Tomato (encik jamjul) – OK
Mee Goreng (aku) – TAK OK
Murtabak Daging – OK
Rojak Karim – OK
Kuih Tepung Pelita – OK (tp terlebey manis & sgt² kecik kalo nak bandingkan kat kg aku)
sedikit lauk pauk utk bersahur – OK

Overall: OK! ~ boleh pegi lagi *wink*

Day 2:

aku terjah plk Baram Sek20.

Nasi Kerabu (encik Jamjul) – TAK OK
Laksam (aku) – OK (bestt kuah pekat)
Cuq Udang – TAK OK
Sira Pisang – OK (sbb aku mmg suka!)
Murtabak daging – TAK OK
Roti Bom – OK TAK OK
sedikit lauk for sahur – TAK OK

Overall: TAK OK! – banned! malas nak gih dah. *X besar²*

arini nak ke Baram mana? taktau ler sempat pegi ke tak. encik jamjul tah kol brp balik, aku macam besa la bulan puasa kol 4.30 dah leh cabut! *lambatnya kol 4.30!

 

p/s: uwaaaa nak balik makan puding gula angus mama!
puding










selamat berbuka & terjah Baram uols!

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta