BOLEH TAK?

Boleh tak aku nak menyampah arini?

Menyampah bila…

aku on je mp3 kat office ni yang sebelum ni aku tak pernah dengar lagik lagu² camtu berkumandang dalam staffroom office ni, tetiba ada lah pulekkkkkkkkkkkkk bangsa yang ala² copycat lagu2 tu. ye aku tau bukan aku sorang je ada lagu camtu, tapi jangan lah ko sebijik sebijan sama segala urutan lagu² tu ngan aku. sebelum aku download lagu² tu dulu, tak de pulak ko nak download.

korang mesti ramai ni dah tengok Slumdog Millionaire kan? aku memang ketinggalan flite sket bab² movie industan ni. beberapa minggu lepas barulah aku beli dvd cite tu. tengok punya tengok, ending tu baru aku tau lagu best yang jadi ringtone bos aku 2,3 bulan lepas adalah OST cite tu -  Jai Ho (tah betul tah tak ejaan tuh). last week baru lah aku ada masa download lagu tu. memang outdated gila la aku ni kan? elok je 3,4 ari aku putar kat media player aku nih, ada lah pulak sekor bangsa mana taktau ler aku set ringtone pulak dah, siap pasang kuat kat pc dia lagik. laaaaa! *yang pasti bukan ringtone bos aku ler*

ok, aku dah tak layan lagu² aku tuh, aku try layan plk lagu² outdated lagik. semalam aku  on lagu yang jarang aku putar… purple UNGU – tajuk apa ke menda tah. haa! Andai Ku Tahu. apa terjadik??

Sebijik sebijan lagu tuh berkumandang kat pc seberang sana sama time ngan aku. Memang sama satu² lah. aku stop je lagu tu. haa hambek la ko sorang² dengar.

Isk tak paham aku! Orang tu remote pc aku kah? atau itu hanyalah imaginasi aku di bawah sedar?

yang bestnya bukan orang yang sama yang buat segala ‘kebetulan²’ yang jadik kat aku ni.

semua orang lain-lain!

 

satu lagi aku menyampah kan bila…

korang penah tak dengar bunyi cash register kat kedai runcit ke supermarket ke kat mana² je lah. haa bunyi tuh la aku set sebagai Msg. Tone aku dalam hp ni. *ala² bunyi tu, duit masyukkk lah kan. hehe* tak penah plk aku dengar orang ofice aku guna tone ni. ehhh bila aku guna je, semalam dah ada yang set tone tu. memula aku igt hp aku, cek ler aku kat hp ni igt kan SMS masuk, sekali xde apa². dengar², hp orang belakang aku. laaa!

apahal ni? kebetulan lagi?

atau ada orang jaki ngan aku?

atau, aku je kot perasan kan.

menyampah menyampah ok!


pics credit to this!

Comments

Aimi A.Z said…
u perasaan je kot. :P

hehe... xdelah,cube pikir on the bright side, maybe ramai yang mengidolakan u perghh, giler ar. menjadi idola sekalian manusia.

P/S: cam menarik je bunyi mesej cash register. i nak tiru la. hahahahaha... tp takpe, bunyi totally spice i pun dah best dah. *wink*
a m l y n y x said…
aimi - itu ler i rasa i feeling lebey kot. hehe

hahaha tu belom i jadi artis oke! suda digilai, oops! diidolakan ramai. tu pasai la i xmo glemer lebey2 ni. hihi

hehehe tang bunyi cash register tu mmg best! mcm bunyi duit nak masyukk je. kalo sms masuk tu ala2 order masuk la. haha.

eh, u letak x chtbox kt kdai u? aritu xde pon. xboleh pon i nak glem kat situ. hihi
Aimi A.Z said…
hahaha... xde pon chtbox. tapi i dah letak link u kat situ. nantilah i letak chtbox. :P so bisnes amacam? masyuk? masyk cam bunyi cash register tak? :P
a m l y n y x said…
aimi, sorry baru nak reply. *tgh bz layan cash register LOL*
alhamdulillah masyukk gak lerr dari dulu takde masyuk langsung kan.
bisnes u cemana? eh u buat bisnes coklat homemade ek? bagus2, variety of business. :)

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta