syuhhh syuhh m!

aku sudah parahhh!!

cemano nih wei, virus M aku makin teruk. orang lain kecoh pasal virus h1n1, tapi aku??? M okeh. aku taktau kenapa virus M ni makin melanda aku. parah tau kalo kena virus ni. aku dah tatau nak makan ubat apa, nak wat camana. semua tak berkesan. makin menjadi-jadik. geram betolll la!

dulu masa memula masuk tahun baru, dah ada dlm wishlist year 2009 nak hapuskan M! lebihkan R. tapiiiiiiii, tak sampai tengah tahun lagi M aku lagi teruk. lagi best, teruk lagi dari tahun-tahun lepas. sangat bongok ok ini M! aku benciiii~

virus M aku nih terserlah sangat waktu pagi time nak bangun tido. kan dulu aku dah cite aku nih bangsa nak bangun tido payah! lebih-lebih lagi ari senin, sangat la obvious M tuh. kunci jam punya lah kol 0650, snooze punya pasal kol 0800 baru betul-betul celik nampak jarum jam dinding. kelam kabut ke aku bangun pegi keje? no no no. aku sambung tido balik, kol 12.30noon baru aku terpacak kat ofis. ooops!

selasa ok lagik, sebab takut jadi macam senin tuh, aku mcm takut-takut gituh nak tido malam tu sebab takut bangun lambat lagik. kol 3am baru leh tido u ols. pil flu, ubat batuk, susu suam semua aku telan kol 11pm tu nak suh tido awl, sekali mata tanak tido terkedip-kedip je. insomnia kah? tidak rasanya sebab senin siang tu kan aku dah over tido =p

hari rabu! kol 8.10 baru sedar. lagiiii parah, alkisahnya alarm langsung xdengar. tapi aku tak sambung tido, gigih jugak masuk ofc wpun dah pukul 8.40 sampai.

dan teng teng teng!

pagi tadi kol 6 en jamjul dah bangun. aku igt kan dah kol 8. tgk jam baru kol 6. dia bangun tu siap pegi cuci pinggan okeh. hahahah. mak ske mak ske. [Info: aku suda takde maid. dia suda bekerja]. aku menten tido sampai 7.20. heheehe.

dan untuk bulan ini *sigh* first time aku masuk ofis awal dengan kata lain sebelum 8.30. clap clap. pencapaian yang memberangsangkan.

esok aku tatau lah cemana. bangun kol brp tah la. dah la jumaat plk tu. aiyoo!

yang bestnya kalo weekend best je aku nak tido kol brp malam tu tak yah telan ubat batuk segala. saiko tul lah kan!

cat_relax_on_couch

and this week, i am gila sibuk.

nampak ramai staff dalam group aku, tapi kenapa mcm aku sorang² wat keja??
bos nak nguji i ye? nak tgk i pandai tak wat keje? *+ve gitu*
atau bos saje je nak suh aku wat keja gila² & suh aku stress lepas tu aku blah. nak ke aku blah bos? hahahah saiko kan balik dia.

blah dulu lah, orang lain lunch. aku update blog jap (sebab dah ramai ini tanya aku nape tak update blog. gelemer katanya. hihik) & sambung keje lalalalllaaaaa uweeek =’[

p/s:
Solution utk menyahkan M adalah -
(disebabkan M aku terlebih obvious dalam bab keja..)
a) take leave for few days
b) tingkatkan motivasi diri dalam diri tentang keja cth kena pegi keja awal sebab nak berebut parking
c) think about recession, pengangguran, keje takde bla bla
d) cari keja lain, blah! tukar angin la plk kan. heh!

anda pilih yang mana?


Comments

f R i h A said…
saya pilih E- hanta surat resign...pastu lepak rumah dulu 2-3 bulan...baru carik keje lain...hehehe..amacam...ada brani..?
E.L.I.Z.A said…
aiyoo...sy pilih A..tp tkt lps abih cuti,M tu mari balik heheh
a m l y n y x said…
friha - hehe awk jgn memain. sy dah laksanakan kata2 awk tuh. before masuk sini, saya resign tnpa dpt keja lain, almost 2mths i berkebun anggur. ada brani nak celen??? heh.

eliza - sy pon raso g2 jgk tu. lps cuti skalo lg lah M² dih. hihii bertindih2 M la napoknya. huhu. awok xdok M lg ko lonih?? :p
cik_ixora said…
kekekekek..sy nk pilih gapo ni..M ado? M = teruskn bermalasan..ahahahaah sy pon samo kuat M ngey awok ni u ols! merasa laaa larikkk...
salam.

ahaks..
sy pun ada M jugak.
wawawawa..
cemana nih?!
kalau sy..
sy pilih..
urm..
urm..
pilih..
erk!
tatau..
konflik diri betul!
huhu..
a m l y n y x said…
cik ixora - hehehehe. samo sajork M kita kan.kan. tp ada 1 R lonih antara kita - komen b*o* ore. hik. pahamkah u ols? jd freelance pengomen katanya. oops!

Diari Milik Pink - hehehhe. sume ada M kan. tapi M sy kali nih berkuasa2 tau. bukan stakat kuasa 2 je =p
cik_ixora said…
kah kah kah...satu R kito :P jd pengomen bebas..ihiksss..ok ler tus..+ve..hihik..drpd x dok R lasum :D

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta