CNY Holiday

at last this CNY, we’ll going back to my hometOwn. hahaha mak ske. tepok tepok.

keji sangat kan, bertepuk gembira bila boleh balik kampung sendiri, tapi kalo tiba balik kampung asben, berduka-lara katanya. nak packing baju pon lambat² je kan. hihihik.

kisahnya bermula…

dari October last year lagi, en jamjul ckp kat aku “CNY saya cuti seminggu. kita balik kedah ok?” aku iye kan aje sbb CNY je lah dia dpt cuti lama pon, cuti raya lain payah sket. last week, tetiba dia terpikir “buat apa nak balik kedah ye..?” motif tanya cmtu?? bulan doblas aritu parents dia dah 2x datang KL. awal & akhir December. yg awal bulan doblas tu datang celebrate Raya Haji ngan anak² kat sini, yang akhirnya tu plk drop-by je la kat sini *tapi sempat la tido semalam dua kat umah my BIL* sebelum hantar my SIL pegi Bt. Pahat posting jd teacher kat sana. so bg dia tiada motif lagik nak balik sana. aku memula buat tatau je. tapi tiba²…

idea%20bulb

bila bulb aku dah menyala, maka ia tidak akan padam lagik. terang-benderang ini bulb aku menyala oke.. hahahah. tetiba aku pon…

“abistu kita duk kat sini jelah cuti lama² ni??”

“hmmm..”

“kalo macam tu saya nak balik kg saya la.. balik sendiri” (acecece iyolah tu aku nak balik sendiri)

“abis tu saya?”

“tatau la kat awak..”

Dia pikir jap. pastu sambung..

“bestnya kalo boleh makan gulai daging kawah…”

“aritu kan mama dah janji nak buat kalo kita balik kg.”

“iye?” “kalo ada pulut durian lagi best…”

aku diam je. dia sambung lagik..

“ahh saya nak balik la kg awak. nak makan semua tu!”

uhhhh koserrr taww laki aku nih. nak balik kg pon igt makanan. cmno orang tak ckp dia dah gemok sihatt dari dulu.. tapi last² dia ckp camni..

iyelah, saya pon dah lama tak jumpe derang..last jumpa raya pose aritu..”

lehga aku dengar. so takyah la speku aku bukan² ye. aku bukan nak menang je dalam bab² balik kg ni okeh. aku demokrasi punya orang. *hahaha jom lari jom!!*

p/s: harap² ini mmg final decision dia lah. bukan leh kira jgk laki aku nih..aishh

Comments

cik_ixora said…
u olssssss...buleh dohhhh..yahuuuu...sudah bleh baca!
a m l y n y x said…
ahahhaha. syabas u ols! teruskan pembacaan u ols ye. hrp2 dpt ilmu yg berguna lah kat sini *matilah feeling blog berilmiah..hikhik

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta