Nomad!

Dekat 2weeks aku meninggalkan blog aku tak bermakna blog aku dah bersawang okeh. Heheh. Aku bukan takmau update blog ni, tapi memandangkan kehidupan aku kat ofc akhir² nih seolah² kehidupan seorg nomad yaitu berpindah-randah membuatkan aku tak selesa nak duk dpn pc & feeling lebih sket dgn abg blog ni. byk factor lain yg aku kena amik kira seminggu dua ni kalo aku nk lebih poya² guna tenet kat ofc skg ni..

1) kehidupan nomad
2) line tak brp nak clear ada je org lalu lalang
3) kedudukan meja aku tidak brp strategic tp masih ok
4) KEJA BANYAK
5) Tak de mood nak update
6) Terlampau byk idea nak ditaipkan kat sini, last² sampai part nak update sume idea larik tatau ke mana.
7) MALAS

So kak farah, jange speku macam² deh! hahaha

Citer pertama.

Raya. Tak ada benda best sgt raya sbb raya SORANG kan. Tuh la blk sorg² lg. tapi takpe, aku xkesah, janji mama wat nasi dagang best! Yum yum. Ari raya tuh aku mkn 3x nasi dagang bekfast, lunch & dinner sume aku bantai nasi dagang smpai esoknya tuh dah naik nak muntah aku tgk nasi dagang. Patut la aku gemok slim je kan skrg ni..hmmm.

Citer kedua.

Masuk² je ofis pagi senin tu meja, kusi, kotak² aku sume dah hilang! Hilang arah jap aku 5menet. Ofc aku nih malas la aku nak explain struktur bangunan nya, sapa paham & nak paham lukis sdiri la ye cmne struktur dia yg aku nk cite jap lg. sape tak paham sudah. Ofc aku nih ada 4 level official nye, tp unofficial dalam 6lvl kot. Nape aku ckp cmtu? Sbb ada satu lvl kat bwh tu maybe sbb tinggi sket kot dr lvl lain, so ia telah dibelah dua. sian kan. *hehehe* 4official lvl+1unofficial lvl+ground lvl=6. pandai kan aku wat maths. *clap²*

Ofc ni ada 2wings. Aku duk lvl atas skali – lvl4. Sblm ni aku duk wing A, skrg sume dah kena move to wing B. bukan flying w/out wing oke. actually derang dah moved jumaat lps. So terlepas la sesi angkat berat.. eheheh mak ske! Kat dlm tempat baru ni ada 2doors. Memula aku masuk pintu dpn tu mmg nak pitam la sbb dah la brg byk, meja sume sepah² lagik, ngan kotak bagai. aku rasa LOST! *thehehe* carik punye carik maka jumpalah aku ngn cpu & monitor gaban aku. Hehe. Kemas barang sket² (tak leh byk² sbb next week akan berpindah lagik. See..aku dah kata aku nomad skg ni..) so skg ala² transit je la kitaorg nih duk kat sini sblm pindah ke permanent place nanti. Bilik transit ni luas gak la memuatkan dalam 60ppls from 3 groups. Keadaan dia seolah² dalam BILIK GURU okeh. Lps ni lagi sadin meja kitaorg sbb lagi ramai nak sumbat masuk ke ofc ni. dulu stiap org dapat dua meja, tp skrg satu meja sorg je. Aku dulu tamak. 2trays, 2drawers skg sume dah kena 1sorg je. Takbleh sikap tamak haloba dah.

Kedudukan meja aku skg ni wpun xstrategik sgt, tp masih ok sbb dekat ngan pintu blkg leh kuar g jamban sokmo², kalo masuk lambat pon org xpasan sgt sbb masuk je jln 2,3 lgkah trs duduk. Blkg aku plk ada 2org mamat yg jenis xamik pot pon apa kita nak buat sbb dia sndiri pon kalo free time, watch movie, katun kat tenet. Aiyo. The best part is aku duk tmpat skrg sbb dinding ofc ni dari atas ke bwh adalah cermin. dah la duk atas, so kalo sume dah cermin.. time² nak layan blues jap, leh la tgk kat luar cermin tu maka nampak lah langit yg membiru, awan bergerak, daun² pokok bergoyang sepoi² bahasa, nampak atap² kilang/ofc tepi ofc aku nih & nampak flite terbang gak okeh! So mmg terasa sgt lah aku skg duk kat transit room kat airport. Feeling lebih kan! Kwang³.

Nxt week kalo ikutkan schedule tu kitaorg kena pindah turun lvl 3 plk b4 xMas, wing mana aku lupa plk. Sudah tidak best lah! Tak leh layan blues dah. Takleh tgk airasia terbang rendah lagi. Tak best je aku rasa duk bawah tu. sah² aku pk mcm duk dalam tin sadin la lps ni. & maybe aircond pon dah tak sejoook macam skrg. Kalo kat transit room ni, pokok apa tah yg kat dalam pasu atas drawer tepi aku ni (aku pao dari bos aku pokok ni..) daun² dia siap goyang² lagi beb aircond mmg sejooooook tahap obersee musim salji la.. *biasalah aku kan besa pegi obersee. Tiap² malam mesti aku gih..*

Harapan aku takde lain bila aku dah pindah bawah nnti, smoga kedudukan meja aku tu strategic lagi ler dari sini. Tapi aku rasa macam tipis je harapan aku nih..huuu tak best! *nak tgk langit biruuu lagik…*

Citer ketiga.

Eh dah ilang dah pon idea aku.


Addition:

sebab musabab aku kena pindah randah sebegitu rupa..
a) nak cut cost
b) nak merapatkan silaturahim antara staf – duk rapat²
c) nak suh staf jimat cermat dgn hnya menggunakan 1 meja, 1drawer, 1tray & SHARE fix line, bakul sampah
d) nak menggalakkan aktvt mengumpat diskasi antara staf – duk dekat² xpyh dah nk guna tepon, cuit je org sebelah klu nak discuss apa², tak pon jln je selangkah dua
e) tanpa fix line sorg satu, akan menggalakkan lagi penjagaan kesihatan antara staf. Aktvt berjalan² dari satu tmpt ke tempat lain utk bersembang berbincang..
f) nak rapatkan saf. Ruang² kosong yg byk dalam ofc akan menggalakkan setan² bertandang
g) menggalakkan sume staf dtg awl utk berebut parking sbb bila dah sume org pindah sini, maka kereta pon akan terlebih byk dari parking. First come, first serve concept.
h) Nanti aku pikir lagi alasan² lain…

Esok/lusa/mgu depan/bla bla..aku buh gambor plk ye keadaan ofc aku yg mcm tongkang pecah skrg ni…


Comments

cik_ixora said…
hiks..nomad utk merapatkn silaturrahim? OH NO!! jangey kekgi, kene share gaji u ols! mak x rela..
a m l y n y x said…
owh nonono u ols! mak larik la kalo gaji pon share.
cik_ixora said…
ahahahaahah.... nomad sungguh tuh! keke

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta