Dokter Ikan..

ya..Mr Mood suda kembali..mood utk blogging je la suda dtg balik. mood buat keja kat ofc sampai bebila pon payah nak dtg balik. tah le aku pon tak tawu kat mana dia sembunyik. lantak ler kan.
Alang-alang bos pon xde, & ofis aku nih pon dah mcm bilik guru time cuti sekolah, so aku kena sepandai2 nye lah menggunakan time mcm ni utk ngapdet blog aku.

Aritu aku janji nak cite pasal dua mende kan. Let one-by-one la ye. Mls aku nk stori byk2 arini.

Arini aku nak tunaikan janji aku pasal Dokter Ikan (DI).

- Apa tu DI?

- Adakah Ikan telah menjadi Dokter?

- Ikan apa yg telah menjawat jawatan itu?


- Di University manakah ikan itu menuntut?

Owh. Byk persoalannya di situ ye kawan2.
Jawapan bagi soalan2 di atas adalah...
Tadaaaa...


walaupon kat leher dia (oops ikan ada leher ke??) takde stetoscope (tahler aku pon tatau nak ngeja..), tapi dia mmg seekor dokter.
Doctor fish is the
name given to two
species of fish: Garra rufa and Cyprinion
macrostomus. Other nicknames include nibble fish, kangal fish, and
doctorfishen;
in non-medical contexts, Garra rufa is called the reddish
log
sucker. -Wikipedia

kalo korang rasa berminat nak baca lelebih psl dokter ni, search sendirik la ek..
kat atas tu wikipedia kata ada 2spesis ikan yg dah jadi dokter kan. dokter aku nih namanya Garra Rufa. Best kan nama dia. tp takdelah lagi niat aku nak buh nama tu kat bakal anak2 ku nanti..thehehe
kisahnya bermula last week or last 2 weeks aku jenjalan ler ke giant bt caves ngan asben aku. tiba2 nampak ada org ramai sgt kerumun kat satu tempat ni. aku igt kan ada org kena tembak ke mati lemas ke apa la kan, skali aku pegi tu tgk2 ramai manushia duk selam kaki dlm kolam kecik kaler biru kat situ. trus aku tingat psl DI yg glemer skg ni. tp setau aku DI ni byk ada gak pusat2 urut yg agak mencekik darah. mahal pon leh tahan. yg aku penah baca DI nih ada kat pavillion & tempat2 yg sama tahap dengannya ler. tuh aku tanak feeling sgt nk jumpe DI ni. tp bila dah ada promosi ni mcm rugi ler plk kalo x cuba. tapi memandangkan ramai tahap gaban yg selam kaki kat giant bt caves tu, so aku & asben pon melupakan niat suci nak membazirkan duit kat DI tu.
2,3 ari lepas tu, aku & few collegues pegi lunch kat giant shah alam. jalan2 kat situ, tup2 terpandang lagi pool kecik kaler biru tu. tp manushia takde la tahap gaban sgt ramai kat situ. aku suvey2 je dulu. suvey harga etc.
kat giant s alam ni promotion price dia:
20mins = RM12
30min = RM18 (+free voucher apa tah)
kalo kat giant bt caves (if not mistaken ler):
10min = RM10
30mins = RM18

petang tu lps balik keja trus ajak asben aku pegi jumpe DI. memula lam keta asben aku suh aku wat sorg je. dia tanak. sbb dia ckp gelii.. kebetulan masa kitaorg pegi tu tak ada org, so aku pon jadi tak segan2 ler nak jumpe DI. terus duduk tepi pool tu, dan hulur kaki bagi DI makan. harap2 bila kaki aku naik nanti dha kurus le sket kaki, betis aku sgala tuh. hihihik.

waaa..kaki sape gemok tuuuu tatauu!

sirius aku ckp, 2,3 minit pertama tu...waawowoaoaowa geliiiiiiii dia tahap giler laa...geli nampak mcm ada raksasa dtg mkn kaki aku & geli ikan2 tu licking ke sucking kaki aku.. mmg gelii!!! tp dalam pada geli2 tu aku ttp cuba wat best ini. aku wat cmtu saje je nak suh asben aku minat nak hulurkan jgk kaki dia kat DI. last2, dia tak tahan tgk aku mcm best je trus letak kaki sama dlm pool tu... haaa amik ko! geli dia lg dasat dari aku. siap jerit2 dlm giant tu. slalu je luar kawan asben aku nih.. heheheh.

kaki asben aku diserang DI....


tengoklah..kaki aku dah tak laku bila kaki laki aku masok sini..huk sedey :(

di minit2 terakhir, beginilah rupanya ikan2 itu...

maybe diaorg dah kenyang atau kaki kami tak best..

aku tanya ler tokei DI tu apa efek DI ni.. dia ckp melancarkan perjalanan darah la, kaki jd merah ler, etc etc ler. tah bg aku mcm biasa je. tatau le maybe jugak sbb aku wat pon tak lama dlm 20mins je, so efek tu tak sempat nak aku rasa. tp aku wat 20mins pon ikan-ikan tu dah tak lalu nak sucking kaki aku, inikan pulak nak buat setgh/satu jam. maunya pengsan/mati ikan2 tu kerjakan kaki yg gebu ni..*wink*

so itulah saje kisah DI ku..

ada lagi satu kisah kan..yaitu CPR. huhu nxt time ler. nak kena compile dulu gambo2 CPR tu..

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta