cerita kerja.

aduii. sakit mata aku duk tgk excel & file2 yang bertimbun atas meja aku nih. nak re-check balik data yg nak migrate dlm sistem since year 1997. wiwiwiwuu. data since 1997. skrg dah year 2008. almost eleven years!!! maunya x berpinau & nak muntah aku tgk files tu. dua biji meja ni pon aku rasa dah x cukup. smapi bwh meja pon ada files lagik. nti aku update later the pics. *kalo sempat ler.* target date nak finish migration by end of this month! and yes, we'd already migrate almost 80% all those data. but, in the meeting my b*** said that we almost migrated 95%, and only 5% to go. oh my! mampus la menipu report status ni. aiyoyoyo. bukan sikit dia up percentage tu. 15% tuu..aduii. aku jgk la nak kena korek kat mana lagi data yg dah migrate tu. rasa mcm nak duk dlm kotak2 files jerk kalo mcm ni la gayanya.

next week we're planning (we - not the whole dpmt, but few collegues) to have a birthday bash or party to our bos. dunno la how happening that party. hoping that best la jgk utk dikenang2kan. we'll see la nanti.

ada jugak desas-desus mengatakan b*n*s akan dapat next week. aku pon xtau la betul ke tak. kalo dapat, alhamdulillah. kalo x dpt, bukan rejeki aku ler tu kan. tp walaupon aku x brp nak berharap sgt b*n*s yg x seberapa byknya tu, tapi dlm kepala otak aku nih dah plan sesuatu. hehe. very der sgt kan. *kunun-kunun tak berharap, tapi dalam kepala ini plan bagai dah pun.hikhik.*

what i am planning??
actually bukan rahasia pon planning aku ni.
aku dah lama berangan nak wat satu majlis.
iaitu majlis yang dipanggil Panas @ Suam-suam Rumah. oopps. bakar rumah kah??
oh, bukan ye kwn2.
ia juga dipanggil House Warming. bukan nak jemput ramai pon, few frens yang duk area2 sini jerk.
tapi xtau la jadik kenyataan ke tak kan. planning sajork, Allah yang tentukan segalanya.
kalo nampak hint2 nak jadik tu, aku update later ler.

apa lagik nak stori pada hari yg aku sibuk banget ni??
owh ye. my asben & I got a free voucher 2D1N stay at Kajang Villa. am not sure when will going there. dua-dua vizi. xde masa nak plan nak bercuti. i hope before bulan pose ni sempat la aku guna voucher tu.

owh files. &&*%@@!~+*&

uwaa.

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta