mamarazziii..

salam n haluu all..arini aku tiba2 terpanggil utk bercerita ttg kejadian2 yg biasa aku tgk / peratikan masa aku dlm tren. seperti yg kalian (kalian katanya) sedia maklum, tgk2 manusia keliling aku adalah salah satu hobi aku selain dr membelek2 katalog..kat dlm tren ni mcm2 karenah manusia kita leh tgk. tambahan plk aku pegi keja ari2 dgn tren, so aku dapat lihat karenah manusia ni ari2 la..2x sehari. skali pagi, skali ptg. biasanya klu pagi tu aku kurengg ada mood la sket nk jd mata2 ni. ye la mood aku pg2 ni masih tingatkan bantal, slimut, tilam aku lagik..xdak masa aih aku nak pk2 psl org len. kdg2 laki aku pon aku x hingat mana klu dlm tren pg2 buta ni.hihik.ye la manushia2 lain pon yang ada dlm tren waktu pagi2 ni biasanya mood nye sama je ngn aku. xbrp nak layan sgt bab2 bersembang ke..bab2 mengumpat, ckp tepon, dan yg sewaktu dgn nya. sume layan mood tido lagik. TAPI..ada jgk kdg2 aku terasa nak jd pemerhati waktu pagi2 ni. mcm aritu, pagi pe tah aku pun dah lupa. masuk2 je tren, mula2 keadaan aman damai la seswaiingan mood pagi ni, tiba2 ada la sorg kakak ni (eiikk..kakak ke?aku rs mcm makcik2 je ni..) buat calling. ckp punyala kuat, mengganggu kosentrasi kami dlm tren ni..pastu yg pling lawak tu dia tu berpegang kat tiang dlm tren tu, masa sembang2 tepon tu dia boleh p-mai p-mai ala2 heroin industan menari tu..kurengg laaa..dia dh x hirau kat org lain dah dlm tren tu. yg aku igt dia sembang ngn org d sana yg bernama 'abg..' lupa la plk.tp dia panggil abg la. dia ckp dia nk buat kenduri, sbb beli umah baru. kat kajang.satu lagik umh beli kat langat. tuuu diaaa..details aku tau katanya.hihik. so dia jemput la 'abg' dia tu attend kenduri umh dia. aku xtau la dia tu dah kwen ke lom..tp mak aih gediknya masa sembang tepon tu...ish, aku rasa nk tlg malu kat dia dlm tren tu..aku x kisah la org nk sembang tepon ke apa ke, tp control lasket kelantangan voice tu..hehe.terkujat aku tau! tempoh dia sembang tu agak lama la utk bersembang dlm tren ni. adala 10mins aku rs. tp bebenonya tempoh tu xde la lama klu kita duk umh ke, opis ke atau kat mn2 je. tp d sbbkan dlm tren, 10mins tu jadik begitu la lamanya. haaa..ko jgn memain ngn aku..aku nih mamarazziiiiii tau. pemerhati sume keadaan..hahahha...kot2 org len pon duk mamarazzi aku gak kotmasa aku dlm tren..kehkehkeh. sabo je la..oke la smpai sini la dulu..ada masa aku cite lagik apa yg akumamarazzziii kan nti ye...
till then, tata! ;)

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta