balik kampong...yeyehh

salam all..malam ni aku balik kampong.yeay! dah lama aku x balik rasanya. almost 2bulan setgh. wpon bg sesetengah org tempoh tu pendek je, tp klu bab2 balik kg ni aku tetap rasa tempoh tu de very de panjang. nape org2 kita espeselly malay la suka balik kg ek??setelah d buat kajian oleh aku la kan.. aku rasa kita2 ni suka sgt balik kg sbb... .....

1) dpt jmpa mak ayah la (bg sesapa yg masih ada diorg..)

2) dpt jmpa adik2 or adik badik yg lain yg stay kat kg
3) dpt rehat sepuas2nya..xyah lagik pk psl keja, opis, buku2, esaiment, etc..
4) dpt mkn apa yg kita x leh mkn kat kolumpo..espeselly masakan mak..
5) dpt jmpa pets yg ada kat umah kita. xkisah la kucing ke..hamster ke..lembu ke..kambink..bla2
6) dpt tido atas katil feveret kita...hihi
7) dpt kuar ngn kwn2 sekampong klu diorg stay ada kat kg or yg balik sama waktu ngn kita

tp yg penting skali bg aku..

8) dpt mkn, minum, p jenjalan FREE.. yess! FREE!!! hehe.

tp aku tau yg no 8 tu x sume dpt rasa. ada sesetengah kawan aku time balik kg, duit lg byk melayang, tp klu aku..ihihi klu bwk duit seploh hengget pon xpe.. ye lah, klu nak makan..nk mkn masakan ibu.. (dah x yah byr dah kat situ..), klu nak p jenjalan msti guna keta mak ayah aku s0 minyak dah byk lam tank, (kwang3..tp klu bwk balik keta sdirik x leh la jenjalan sesuka ati je..minyak kena gak isi. tp biasanya klu aku blik kg even ngn keta aku pon, smpai je kat kg, aku akan guna keta ayah aku p mana..keta aku tersadai rapi dlm garaj..muehehe), klu nak g soping2 barang2 dapur ke (ni kalau ngn mak aku ler), dia je yg byr..biorle brg aku sama byk ngn brg dapur tuh. mak aku x kesah punya..dan mcm2 lagik la..mknanya klu aku tol2 xdak duit ka..xgaji lagik ke, aku xkisah la klu balik kg. sbb sumenya d tanggung beres. ntah la sbb apa aku jd cmni..wpon dh keja, prangai masih sama ngn waktu ngaji dolu2. ttp sume mak yg belikan. tp aku xdela sejahat yg korang sgka, biasanya sblum aku balik kL, aku ulur la kat dia sekeping dua. wpon x sebyk yg korang kasik kat mak bapak korang tp ikhlas tuu..heheh

tp kan..bila d pk2 balik, bnda2 mcm ni aku leh buat masa aku single mingle ni jerk. lps ni..klu dh kawen, mn leh buat cmni lagik. mampos la aku klu buat cmni lagik, msti mak bapak aku syak laki aku sengkek bebeno, nak kasik bini makan pakai pon x mmpu sampaikan kena balik sopim ngn mak kat kg. ish x mau aku laki aku d syakki sedemikian ghupe.. so, slagi x kawen ni, kita mesti ENJOY!!

oke la tu je la aku nk cite psl balik kg kali ni..till then kita jumpe lagik..doakan aku slamat pegi n balik ye...babaiii....

**igt tu..kita...E N J O Y ! ! !

wassalam~

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta