last time . . .

"wujudmu di sini
di tanah anak merdeka
bagai obor ilmu memayungi
putera puterinya
pelopor hidup
budaya bangsa
agama negara
membentuk akhlak mulia
agar jadi sempurna..."

isk..isk..sedey plak tetiba haku rase bila tingat balik lirik kat atas tuh..aku tau sape² yg blajo satu U ngan haku sure tau le kat atas tuh lirik lagu pe...ha?apa??btol!!UiTM d Hatiku le tuh atau oeang kampong haku panggey UiTM in my heart, o yeah!

12 september 2005 arituh maybe the last time aku nyanyi lagu tuh..ye la, bile lagik kan nak nyanyi lagu uitm ramai²...aku ingat lagi first time haku nyanyi lagu tuh mase first time masuk jadik warga uitm dulu kala..mase tuh kat uitm machang..gila siot mase tuh!kol 3,4 pagi duk nyanyi lagu tuh..maklumla 'freshie'..pitching lari, tune x kena..haa, sume tuh kami freshie nih akan terus nyanyi sampai le evything is okey...sampai serak tekak aku duk melalak pagi² bute cenggituh..hahahaha..lucu la plk bila d kenang² kan balik...

but on the last sept 12th, aku rase sayu la plk time nyanyi lagu tuh..tetibe jerk rase touching sesangat..tgh owang len duk bersuka ria nyanyi lagu tuh, aku mula pikir...bila lagi aku nak duk ramai² nyanyi lagu nih, bila lagi aku bley jumpa kawan² aku sume, bila lagi aku akan masuk dewan nih duk ngan kawan², bila lagi..bila lagi...macam² soklan ada d kapla ku masa tuh...sedey woo! memang dah xderk masa dah utk kembali mcm nih...mungkin satu hari nanti memang la ada satu masa tuh aku leh kembali duk ngan kawan² dalam dewan ni, ramai² nyanyi lagu tuh.. TAPI, evything is changing! maybe mase tuh yg tu dah kawen, yg nih dah ade anak, yg tuh dah 'matured' i mean dah x gila² lagik, n evythings laa...in another words, we cant stand together with the same way as now..huhuk.. tapi nak wat cemana kan...evythings woldnt be d same foreba..

ok le..need to finish some works da...

do take care~~

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta