kAwAn....


ehm...arinih aku nak bercerita tentang K.A.W.A.N.
korang sume yang idop atas muka bumi nih aku pecaye yg sumenye ade kawan kan..kalo yg xdak tuhs, maybe dia tuh x berapa nak normal la kot..atau kalo owang kampong haku panggey 'abnormal'..ahaks..

okes, apa yg haku nak stowi kat korang sume arinih adalah ttg sorg hamba Allah tuh (nama d rahsiakan) ngn kawan dia..kirenye best buddy ar la kan..ye lah, ke mane saje berdua..makan, tdo, main games, tgk tv, tgk cd, bla..bla...si hamba Allah nih aku namekan dia 'Y' le.kawan dia tuh plk aku namekan 'K'.. Y nih mmg pecaye abish la kat si K nih..ape² cite best ke x best ke dia akan cite kat si K tuh..si K tu pom macam tuh jgk..dari name nenek moyang Y dia dah hafal, termasok la ttg bab² cintan cintun Y..si Y plk segale rahsia K dia tau...dari A-Z dia ingat..x tertinggal satu benda pom..

tup², sejak 2menjak tuh, si K berubah len mcm jerk..Y pom tanye la gaks kenape..tapi K cakap 'nOthing!'..xderk masalah le tuh kan...maka x lame lps tuh, si Y ni pom nak kawen la..K tompang hepi la..bakal suami Y tu pom dia knl gaks...kawan² diorang gak mase dolu²..

selang setahun pastuh, tup² si K pom kawin...si Y agak tekejut la kan sbb xpenah² pom si K cite kat dia yg dia dah ade pakwe..lagi yg membuatkan Y terkejut adalah pakwe K tuh salah sowang kawan diorang jgk mase blajo dulu...Y pom tanye la 3,4 owang kawan diorang yg lain yg attend majlis kawin K tuh, diowang cakap diorang sume dah tau pasal affair diorang dari dulu lagi..Y heran la..nape dia xtau plk...

n then, lepas tuh..Y x puas ati, lps majlis tuh 2,3 ari..Y tanye la K elok² nape x penah cite pom kat dia.. K jawab apa tau...
"alah, bknnye apa sgt..xderk benda yg nak di ceritakan.."

ade ke patut dia jwb macam tuh...smpai skrg Y rase x puas hati ngn bengang sbb dia punya la layan elok kawan dia tuh, last² kawan dia bley plk buat dia camni.... kalo kowang la kan..hape kowang rase..?

(moral of this stowi....aku pk betol la kate owang, kite x bleh terlalu peyacekan seseorang...aku pom dah banyak kali kena.aku punye la pulun layan baek jerk owang tuh, tup² dia wat lebih kurang jerk ngn haku...huhuhu...)


Comments

Anonymous said…
That Old Blogs And Libel Question Comes Up Again
In the past couple of years there have been a number of stories concerning the question of libel on blogs -- and way too often people seem to confuse the facts -- often assuming the law says stuff it doesn't . ...
David King, writer, and author on affiliate program websites related stuff.
Anonymous said…
Your blog is great Collectables of interest - dog figurine I hope you enjoy dog figurine
Anonymous said…
Hey, what's up? Listen, I read like 20 blogs per day and skim about 30 more so when I say you have a knack for writing, I mean it! Coming from the coolest guy on the planet. that's not to be taken lightly! ;-)

Anyways, happy blogging, keep it up! People like me DO actually read these things!

Dave the Blog Addict, The Planet's Coolest Guy!
Anonymous said…
Hi, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a Wedding Favors - Wedding Party Favors - Bridal Shower Favors site. It pretty much covers all your Wedding Favor needs.

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta