dinosor!

bosan weekend tak ke mana-mana,

aku ajak daddy teruskan misi tak kesampaian hari wesak aritu.

 

tengok dinosor!

 

aku igtkan ada la perasaan ‘kagum’ ke pada mek kecit tu.

tapi rilek je.

maybe tak feel lagi kot.

 

relaks je dia dalam stroller.

mujo tak nanges.

tapi nak ada bunyi jugak la kalau rasa keta dia tak gerak.

tak gerak tu takde sebab lain la,

mommy & daddy dia tekun & kusyuk buat experimen sains kat sana tu ler.

Whistling

 

budak dalam umo 4-6tahun ramai jugak yang nanges.

takut kot dengan menatang besar kat situ.

dengan bunyi-bunyi lagi.

sah-sah sorang anak buah aku tak leh datang tengok dinosor ni.

budak tu fobia sgt dengan bunyi kuat-kuat ni.

 

Image2553

 

 

Image2557

dah rupa boya dah ikan ni

kalo tetibe aku nampak dalam sungai tepi jalan,

sah aku cakap tu boya!

 

Image2564

 

Image2565

mommy nak cium tokin hannah tak?

 

 

Image2566

 

Image2567

daddy tekun berexperimen yang banyak kali dia kalah.

mommy? mestila menang ke akhirnya. hiks

 

 

Image2573

cermin apebende tah nama sains nye

macam cermin dalam citer 13 Ghosts.

 

‘daddy, macam dalam citer antu tu kan? kang kalau takleh kluar cmne?’

‘ala..jangan karut sangat la. simple je ni’

abes je ayat dia tu..

‘eh yang..mana jalan betui ni?’

 

haa kan aku baru je cakap. taknak caye!

 

Image2578

kena jerkah ngan acik dino…thihihi

 

 

Image2587

daddy tengah kagum tgk dino makan.

macam ler betul kan?

hahaha

 

 

Image2586 saje je mommy snap hannah kat manusia² yang dapat Nobel Award ni.

mana tau hannah pun boley dapat jugak ke nanti kan..

Praying

 

 

Image2583 last but not least.

paruh apa-ke-nama-dinosor ni.

shian dia macam duk dalam pokok je..

macam orang tak nampak je.

aku pun pegi amik gambor ngan dia.

Big GrinApplause

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta