mommy update as 21/07/2010

**Title ala² title report je kan? LOL**

 

 

last Monday, mommy ada appointment dengan Dr Siti di SALAM.

 

appmnt pukul 10, 10 lebih jugak sampai. sebelum mommy ada la dalam 3,4 preggy mommies yang tgh tunggu turn.

 

actually it was just a routine checkup.

 

sampai turn aku jumpa Kak Seri (Dr Siti punya staff), dia cakap “nak kena czer

 

hah?? smile_omg apekah??

 

apa kak?” aku tanya kak Seri.

 

takde.. Dr Siti rushing nak g czer plk pukul 11 jap lagi

 

ohhh…smile_speedy hikhik. salah dengor katanya. risau aku ingatkan kak Seri cakap “awak ni kena czer nih!

 

hix. tak pasal² kan! Tongue out

 

pukul 11 am, baru lah turn aku jumpa Dr Siti.

 

Dr pulak rushing nak g belah perut orang. jadi tak de la lama consult dengan Dr Crying

 

Dr pegang perut aku dia cakap macam sudah 34weeks sizenya. dan bila scan, Alhamdulillah baby takde la besar. normal saje. & pada 32wks tu, baby ngam² 2000g (2kgs). Alhamdulillah. ukuran kepala, femur, perut Alhamdulillah normal jugak Angel

 

tapi memang tak lama. dalam 10 mins macam tu je jumpa Dr. tak puas ati rasanya. tapi sempat aku tanya Dr paras air ketuban & baby position. air ketuban aku katanya not too low & not too excessive. posisi baby, not breech. Alhamdulillah.. kepala dah duk kat bawah. tapi tak de la plk dia cakap suda engaged ke belom. tak kot.. tah aku pun terlupa nak tanya..

 

yang tak bestnya, nak mintak printed scan picture pun lupa! Thinking

 

takpe, petang ni mommy ada appointment kat Klinik Ajwa plk. mommy nak pegi la! yes! mommy ini tamak okeh. sana sini nak checkup! Tongue out

 

mommy nak jugak buat collection dari 8wks scanned picture sampai la ke akhirnya.. insyaAllah…

 

cakap kat daddy tadi nak pegi jugak Ajwa petang ni, dia terus cakap “baby kalau ketegaq jugak besaq² nanti dengan mommy tatau la daddy. mommy cukup jaga dia nih..”  sape tak jaga & tak sayang anak kan?

 

lepas checkup & lunch aritu, mommy plan nak terus balik rumah & zzZzz.

 

tapi daddy plk rupanya dah set blind date kitaorang dengan Edward, Bella & Jacob. nak taknak, poie aje lah. dah lama nak pergi kan?

 

biasanya daddy takde la gemor citer macam gitu. slow² romantika de amor tu. tapi dia layan jugak sebab mommy suka & dia dah follow 2 lagi episode sebelum tu. jadi dia paham la jugak jalan ceritanya.

 

kuar panggung, dia rupanya yang banyak komen ttg citer tu..

 

nanti Bella bla bla….”

Jacob plak nanti next episode bla bla…”

 

thumbs_up good job daddy! next episode (last episode dah kan?) kita pegi tengok lagi ye? masa tu baby dah ada.. hehe

 

this week, mommy telah menyemakkan kepala dengan benda ni…

 

barut baby lengkung

 bedung

barut & bedung baby!

 

kalau boleh, bedung tu yang printed la cute! yang barut tu white plain pun suda oke..

 

bayi-bedong-(lovingbabyinc)-dalam pakai_bedung

 

comey je kan? harap² anak mommy nak la dibedung & berbedung ok! fingerscrossed

 

plan nak beli online je, tapi mujor ler ada sorang member ni mengaku dia pandai menjahit. & dia pun expecting jugak tahun ni. So mommy plan mommy order dengan dia je lah. harga kawan².. smile_wink

 

tapi pada sapa² yang malas & tak reti macam mommy ni, boleh la jenguk² kat blog ni BinderZone. price pun affordable jugak!

 

 

 

p/s: banyak kan emoticon aku kali nih. saje je time rajin buh benda alah ni. install plug-in dah lama, tapi guna je maless! hihix.

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta