you knew i love u.

semalam sms mama,

“selamat hari ibu, mama. i.lap.u. semoga diberikan kesihatan yang berpanjangan”

walaupon aku tahu its very early to wish sbb kalo diikutkan kat Malaysia kita celebrate Mother’s Day on the 2nd Sunday of May. tak kisah la brp hb, janji hari Ahad kedua. esok la kan, 10 Mei. tapi bagi aku lah kan, every day hari ibu. hari-hari kena sms iloveu kat mak. bukan setakat mother’s day je. klu masa hari ibu je nak wish, maknanya sekali setahun je lah kan ucap sayang kat mak.

tapi aku sendiri pon jarang sangat ckp i.love.u atau sayang mama kat mak aku. mungkin jugak mentality orang kampong macam aku, nak cakap benda tu kat mak kureng sporting sikit. malu-malu. pada pemikiran aku, segala apa kelakuan / perbuatan aku kat mama tu dah menunjukkan how love i am to her!

tapi, aku selalu terpikir. kalolah dia dah takde :'( maybe masa tu rasa menyesal yang amat sebab tak penah lafaz sayang kat dia. bila aku dah dewasa ni, aku nak jadi lebih sporting & open minded. tak payah segan-segan nak ckp “sayanggg mama!” lagi kan.

aku tanak ckp banyak la, kalo nak cite segala pengorbanan & kasih sayang yang mak kita berikan kat sini berjela-jela tak abis.

mamaed

p/s: uwaaa aku dah mula rindu kat mama aku. nak nanges :'((
pantang betol la bercerita tentang ibu bapak nih. mulalah aku homesick!

p/s/s: tuh pasal lah aku takmo cite panjang ttg segala pengorbanan & kasih sayang ibu kat kita kang tak pasal-pasal lak entry ni x publish sbb dok banjir ayaq mata.
*sensitipp?*

Comments

a m l y n y x said…
uhh u ols. mak baru nk feeling drama queen. u ols mari terjah mak plk. hahahah
cik_ixora said…
kekek..tp betul laa tu ols, kita ni dulu2 malu nk oyak i lap u :D..keno tiru western sket dih..ari2 keno sebut i lap u.. nati keno ajar anok2..huhu
a m l y n y x said…
btul dih. rupanya bukam mak sorang sajork la yg malu2 nih. keno ajar anok2 sporting lah & open minded. bukam dr daddy sajork kena lap2 u nih, anak pon kena beso2 jgk..;)
*pakar katanya dlm membimbing anak² larikkk*

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta