deep.thinker.

just a short entry..

ramai yang tak PERCAYA & tak YAKIN dengan Pengamal Perubatan Tradisional (PRT) kan pada zaman sekarang. let say PRT tu ckp

“adik awak ni kena penyakit bla..bla..kalo nak ubatkan dia, kena byr bla..bla..”

atau pun…

“anak awak ni ada sak*, kalo nak bunuh dia kena macam ni macam ni..”

payah orang nak yakin dengan kata-kata dia. sebab mulalah pikir kalo pecaya kang syirik plk! *betul betul betul!*

dan pada masa sama bila kita suh PRT *yang sama* tu ‘tengok-tengok’kan seseorang dan beliau berkata,

“ohh dia ni, bahaya dia nih. jangan percaya dengan dia..bla..bla..busuk ati, depan lain blkg lain..bla blaa..”

kita pon mulalah berWASPADA dengan dia tu. bolehhh pulak kita pecaya kan kata-kata dia kalo dalam bab macam ni. tak syirik ke macam nih??

i am not defending anyone, not PRT atau sesape saje, just a curious. saje nak tau lah. sebab ilmu kat dada pon tak cukup-cukup lagi, jadi eloklah bertanya & meluahkan apa yang terbuku dalam kepala otak nih. *kalo ikutkan kuiz dlm FB pun, i am a DEEEEP THINKER!!* ahahahha

ohh 1 more question lah, kalo tak wujudnya PRT ni, cemana nak ubatkan penyakit-penyakit yang datangnya ‘dihantar’ oleh manushia?

sebab penyakit macam ni biasanya dikatakan ‘tak sakit’ bila gih check kat hospital a.k.a guna sains & teknologi.

**cite ni tak ada kaitan dgn saya maupon awak, pembaca. saya saje nak tau.. ;)

 

p/s: misteri sangat entry² mak sekarang kan. hahaha biaulah. biar korang pon pikir macam mak ~ Deeeeeeeeeeeeep Thinker!   

Comments

cik_ixora said…
auuuwww...lg suspender...apekah ni u ols..marilah kita share, jgn jd deep thinker sengsorang, nnt u ols something, mak resauuu
green apple said…
betul gak ek..kalaubomoh ulu banat cakap macam tu, manjang je kita cakap syirik.

cuba tok tok guru terkenal ni cakap, ohhhh percaya aje.

aku pun konfius boleh percaya ke tak.

maka aku rasa komen aku tak menjawab soklan ko let alone nak membantu.

abaikan.
a m l y n y x said…
cik_ixora - jgn la terlebey saspender. koser taw!
no no no mak tak terlibat pun dgn sume ini. cuma nak taw sajork. hik.

greenapple - ahh pk la lagik. jadiklah deepthinker jgk. koser kan! klu di pk kan lagi mau biol. klu dah biol, takleh la ko update blog ko & aku xleh la baca blog ko smbil ketawa terkekek2 kan? (matilah peminat misteri katanya! oops)
tapi...
aku x kopi&pes tau entry2 ko ngaku bilik mu bilikku jua! ahahah.

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta