Off Day (s)

i am off to office about 2 weeks (plusMinus).

korang ingat aku sesaja off tanak masuk ofis?? nak speku aku tidak sihat dan tidak gagah melangkahkan kaki masuk office sbb moning sikcness?? ohh. no no okeh. mak off kerna urusan bisness u ols. hik,

bisnes woman katanya sekarang ini, matilah bizi tak hengat lepas ni maka bolehlah i beralasan tak sempat update blog kan. gituu. tapi by hook or by crook aku nak jugak gigihkan tangan aku menaip sepatah dua kat dalam blog ni nanti walaupon aku sudah bizi dengan bisness (hahaa harapannya semoga angan-anganku tidak musnah lah). harapan apa? harapan utk jadi bisneswomen & harapan untuk kerap ngapdet blog.

dalam masa 10 ari la lebih kurang aku tak updet kat sini, macam-macam pengalaman baru aku dapat. antaranya:

  • buat bisnes proposal *masa final semester diploma dulu penah jgk wat benda alah ni, tapi tak seserius skrg. dulu main hantam je banyak. skrg kena betul-betul*
  • bisnes proposal plak setle complete dalam masa 5hari je *kalo zaman belajor dulu, lecturer kasi esaimen awal-awal sem, kat nak final exam baru la siap. panas-panak pulak tu hantar kat lecturer*
  • daftar nama kampeni (klass okeh ada nama kampeni.hik)
  • buat cop kampeni
  • bukak current account utk kampeni
  • pegi survey harga gondalas, chiller, bla..bla.
  • & macam-macam lagik.

aku harap semua pengorbanan yang aku & husband buat berbaloi la. tapi sekiranya apa yang kami buat ni tak membuahkan apa-apa hasil untuk masa ni, aku redha je. ada hikmah disebalik kejadian tu kan, tapi at least aku dah dapat banyak pengalaman.

**segala tags ke awards yang ditujukan kat i, i mtk ampun maaf ye, nanti i jawab & amik awards tu.. (hahaha perasan ramai ini yang mau kasi awards!)

till then, jumpa lagi.

inilah jadinya kalo nak jadi bisniswomen kerja sendiri, blog jarang-jarang je diupdatekan. update pon tgh-tgh malam..aish.

Comments

jaws said…
wah org kg ku! sudah nak bukak bisnes.bagus bagus.kayo kekgi jgn lupa org kg mu ini...haha tetiba! bisnes gapo tu.bila nak reveal nih.ex
a m l y n y x said…
kak Yah, agok2 betul2 berjaya baru nk expose, expose awl2 wat malu jah kalo xjadi. hehe. takpo nati kita tgu dan lihat deh sama2. doakan kejayaan org kg mu ini.amin.
mommy otai said…
ahaa..biz apekah ituu..tk sbr nyee sayee...nama co ni msti..ermmmm....amlynyx..kehkehhh
a m l y n y x said…
mommyotai - oh tidak tidak. bukan amlynyx nama co ku. hihhi. tungguuuu hahaha
cik_ixora said…
weh ahahahahah..cuti 10 ari u ols! jeles! sgggtt jeles....mak speku doh awal2 tuh - morning sickness! kekekeke... :D

gano sleeping partner u ols tuh...ade perkembangan? ihiks..larikkk
a m l y n y x said…
cik-ixora - u ols...haa mujo i warning awl2 jgn speku bukan2. kan dah ada yg mengaku. hahaha.

my sleeping partner?? masih lg sleeping & perkembangannya dari segi perut la u ols. hihihi

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta