bukan akhirnya..

akhirnya *ahh bukan akhirnya pon lagi..lambat lg nak berakhir* aku dapat jugak ngapdet sini.
xpe, blog aku nih bukan tak biasa pon ditinggal² kan mcm ni. mmg dah biasa dah pon. yg blog ni xbiasa adalah nape owner dia suka updet skrg. aku pon tatau!

keja betambun, ketas belambak tu aku ketepikan la skejap. sakit otak aku ni haa. aku mana bleh seharian kat ofc buat keja pekdah je. mmg sakit otak laa.. sume kejar dateline. sume rushing. otak aku nih pon dah suka hang dah skrg asik kena tanya soklan cepumas byk sgt ngan bos. 'data itu ada bape, data ini bape lg tak siap, itu ini..'uhhh. aku rasa nak kena upgrade sket RAM otak aku ni. boleh?

menjawab persoalan entry aku sebelom ni, aku bukan nak pilih apa pon..hehe. ramai korang nih suka speku aku macam². xpe, aku baik. aku xkisah pon.

aku sebenornya taktau nak pilih cite mana yang aku nak cite dulu dalam blog aku ni sbb dah byk sangat idea² yang terdelay ni. disebabkan byk sgt delay, tiba time aku ada free sket nak updet, sume idea tuh ilang. larik. sian kat aku. skrg pon aku tatau lagik nak cite pe.

aku cite psl ni je la dulu ek..


korang igt lg kan gambor nih aku dah post aritu. cume jalan ceritanya xsempat nak type lagik. aku buh gmbo nih pon ramai speku okeh. takpe², mak sukeee...

meh aku nak jawab segala spekulasi itu.

BUKANlah rumah aku yang di Casa kan.
BUKANlah Impian aku yang tercapai.

sengaja aku mencapab di rumah yang telah di Casa Impian kan oleh tv3 tu. kalo mana² korang yang suka tgk rancangan Casa Impian ni igt la kan episode ni yang bile, kat mana & style apa.

actually rumah ni rumah exLecturer aku masa aku blajor dulu. dan actually lagik, nama je exLect tapi skrg dah ala² adik-kakak gitu lah. ye lah, dulu masa blajo panggil dia Cik, tp skrg dia da kawen. takkan nak panggil Cik lg kan? tp kalo nak panggil Puan, kekok le plk. payah² sgt aku ckp saya-awok je kalo sembang ngan dia.. hehe. umor pon xjauh bedanya. otak pon same gegila ngn aku dan dia ni plk sorg yang celik IT. thehehe. aku bold kan kat situ utk sestgh yg paham, paham la ye. korang lain xpaham sudahh.

masa memula dia buh gambo dia ngn FBI lam frenster dia, aku dah syak rumah dia diCasakan. aku kan tajam penglihatannya. *hmmphh..* selidik punya selidik, dia pon bgtau ler bile akan kuor tv & kuar paper. kalo xsilap aku episode dia a week sebelom raya kot.. dalam bulan posa. mmg sah & confirm bulan posa sbb masa episod dia kuar tv, diorg satu pamily tgk kat rumah kecik aku sbb area rumah derang black-out. sian plk. dan pegi umah aku semata² tgk tv dan aku tak buat ayaq pon. ye la tu bulan posa.

lepas raya, barulah aku berkesempatan gih rumah dia. tu pon gih dinner je. anyway, kak N**, tenkiu for all the delisyess lauk pauk. abe J*** masak memang sodap! aku siap bwk cam lg nak snap gmbor. tp mcm biasalah camera aku mcm aku gak, suka spoil² nih. skali cam aku bateri kong. aiseh, baru je tukar bateri baru aritu. mujo le tuan rumah sporting, dah stenbai siap² cam dia. so type byk pon tak guna kan... tengok je la gmbo² kat bawah.

Style rumah ni: Retro
Colours: penggunaan kaler yang terang²
Furnitures Sponsor: Lorenzo

detail lain aku dah lupe dah...

kepura²an itu terserlah..macam biasa..


the owner of the house - Pn N** & doter, Adrianna

=p

*baru aku pasan rupa²nye aku bukan snap gambo keindahan rumah tu yang banyak, tapi gambor kitaorg je. aisehh..

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta