i hate that!

owh pls..
i really hates this sentence oke.

"A poor man but rich in love"
i think dat dis sentence is not really good practise nowadays.

y i said that??

oke. let me explain (but for those who are disagree with my opinion, its oke. dis is just what i am thinking and my opinion..)

cuba korg pk kan. dgn brg sume makin naik, sume brg2 mahal, so klu kawen n bercinta smpai abis meter pon dengan org yg penuh kasih-cinta-sayang tp xde duit nak bagi mkn kekasih hati, bini ko cemana?? x ke kalau secara logic thinking nye korg akan bergaduh hari-hari psl so-what-u-called-$$$ tu. kalau org dah berkasih bercenta ni x sah kalau x kuar dating kan. kalau dh kuar dating tu, kena la ada mkn2 sket, jalan2 ke sini sana, tengok movie ke apa ke. x ke sume tu guna so-what-u-called-$$$??? kalau dah takde, xkan kuar duk sengih2 je kan. mesti korg nak jd pasangan normal mcm org lain jgk kan, kuar dating n ada aktiviti. pastu plk kalau dah xde so-what-u-called-$$$ tu sgt, sekali dua bleh la pinjam benda alah tu dgn makwe/bini korg. tp kalau dah hari2 mcm tu, xke pasangan ko tu bengang kan. kalau dah bengang, maka bermula la sound2 dan ayat2 tidak elok didengar dari pasangan korg. pastu korg plk, mesti xtahan nak dengar ayat2 xbest tu dilontarkan kat korg. maka, korg pun mula lah berbalas2 kata. mula2 secara "makan dalam" atau sindir menyindir. lps tu bila masing-masing dah mula xpuas ati, mula lah perang dunia ke-3, ke-4, ke-5 dan seterusnya. last sekali bila sume dah pakat x puas ati, tak ke perpisahan jgk jln akhir nya? hanya berpunca dari so-what-u-called-$$$... so sbb tu la aku ckp aku xsuka dan xsuka aku ni sampai ke tahap benci2 gitu dgn ayat di atas... samalah dengan ayat di bawah ni pun..mknanya lebih krg sajork..korg pk le sendiri. sekian terima kasih.

"Biarlah miskin harta, asalkan kaya denga
cinta dan kasih-sayang"


Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta