salam korg..eh jumpa lg kita ye..aku rasa baru aritu aku updet kat sini..xpe2 time aku rajin ni, korg jgn ckp byk, sape2 nk baca, baca je..jgn heran2 nape aku updet lagik..ihihi. warning katanya.
aku tiba2 terpanggil nak bercerita psl ofc aku skrg...ofc yg jadik mcm mak bapak aku punya dah skrg ni. nape aku kata mcm tu.. jgn terpinga2 tuan2 dan puan2.. saya berkata sedemikian bukan kerna mak bapak sy ada share dlm kompeni ni, tapi disebabkan saya sendiri yang membuatkan kompeni ni mcm aset keluarga..hihik. mcmana tu?? oke kwn2 nak tau resipinye ye..mari sini, mari baca dan fahami mcmana saya telah membuat salah sebuah kompeni yg public listed ini menjadi aset keluarga tanpa mengeluarkan sesen duit pun utk memilikinya..

utk pengetahuan korg sume, aku baru je sesangat join kompeni ni..ada la lbh krg 4bulenn g2.. awl bln doblas aritu aku report duty.. sepanjang tempoh 4bulan ini dan belum lagi confirm, aku telah:-

1) menjadi seorg yang begitu tegas. mcmana tegas?? aku bertegas tidak mau ditukar ke dpmt lain selepas kompeni ni restructure balik bulan 2 aritu..aku menegaskan kepada bos lama dan bos baru aku bhwsanya aku diambil kerja di sini kerana aku ada skill n certificates dlm bidang aku,,tup2 nk p tuko aku bhgn lain. kerja kat sana tu plk wat2 filing, wat2 apa lg tah. i don like la u ols..hik. 1st meeting dgn bos baru, aku dgn lantang dan tegasnya bersuara "honestly, i'm not suitable to working under u.." matilah ko tegas katanya...

**oke utk pengetahuan kalian sume, kejadian itu berlaku kira2 bulan Februari aritu dan lbh tepat lg masa aku baru 2 bln keja sini...

2) tetapi disebabkan beberapa reason yg kukuh, aku terpaksa jgk bekerja bwh arahan bos baru aku.. (luckily, bkn aku sorg je yg x stuju aku dipindahkan ke dpmt lain, tetapi bos lama aku n collegue aku dlm dpmt aku pon x stuju). so x la nmpak sangat aku yg terhegeh sorg2 kan..tp big bos kompeni aku ckp aku pegi je dulu kat bos baru, then bila dah ada org baru dgn bos lama aku, dia akan swap balik..eh korg paham ke apa aku cite ni. xpaham wat2 la paham ye. bos lama aku nih ofc dia kat lvl 4, dan meja pc aku pon kat lvl 4. bos baru lak kat lvl 2. bos baru aku pon suh cpt2 aku usung pc sgala tu turun lvl 2 sementara bos lama aku nk dptkan org baru. tp aku degil! ttp x turun katanya. sehinggalah bos baru aku yg dinamakan Z naik atas. mencemar duli menyembah aku..hikhik. sanggup buat discussion kat atas setlh 2,3 kali dipanggil pindah turun, tp ttp x berganjak..besar kan aku kat sini. bos pon sembah aku..itu lah sbb aku kata kompeni ni dh jd kompeni makbapak aku.. setelah sbln kejadian bos naik mengadap aku, dia lantas bgtau aku "a*****a, awk trn bwh la ye..org baru pon lambat lg nk masuk. ada satu meja free kat bwh" muka dia masa bgtau aku tu mcm serba salah g2..hikhik mcm dia plk salah! aku skali lg wat muka blur. jahat sgt kan. lps tu, kebetulan nk dijadikan citer ....

bersambung......aku nak balik dulu....tataaaa

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta