hannah adelea & paed

mommy got lotsaa works to do rite now.

tak sempat nak update sini sokmo.

tak sempat nak sudahkan kronologi part iii smile_sad

 

elok je masuk new year, tetiba la plk bz. bab kerja ofis, kerja rumah, personal. semua bz!

 

mommy really need a vacation rite now!!

 

tapi biar setle segala kerja & masalah dulu, baru besh gih cuti² kan?

 

just a lil update on my lil cutiemutie pie smile_wink

 

saturday lepas, 08/01/2011, hannah adelea got her 2nd jab for pneumococcal vaccine kat Klinik Pakar Kanak-Kanak Junina, Mutiara Damansara. 1st time we went there. so crowd. padahal masa tu dah tengahari. tapi before that mommy dah usha² price vaccine ni ngan Dr Yong Junina tu sendiri via FB. dia punya respond sangat la bagus. itu pasal mommy nak try ngan dia plk.

 

Image1824 bersama dengan Dr Junina

 

disebabkan hannah adelea ni adalah cekmek kelate, maka paed dia mmg kat Kelate. Dr Zamsyari kat Klinik TMC, KB. tapi dia attached jugak kat KBMC. eh suka² aku jerk declare Dr Zam paed hannah adelea fingerscrossed

 

tapi bagi aku best la Dr Zam ni. 1st time bawak hannah adelea jumpa dia masa dia kena prolonged jaundice dalam pantang dulu. masa tu senyum pun x sangat Dr ni. seriuss sajork!

 

2,3x pegi baru nampak kemesraan dia. hannah adelea pun nampak steady je kalau dengan Dr Zam ni..

 

Image1657 tengah rilek tunggu Dr Zam cocok paha dia..

 

1st mth inject, dengan Dr Zam.

 

2nd mth inject, dengan paed di SALAM. konon nak pegi SALAM je since mommy dulu kan checkup pun kat sini. tapi paed dia macam tak besh jerk! thumbs_down masa inject tu, takde pun amik ukuran & berat baby. sobsob. jadi mommy pun search la kat dalam tenet paed di Shah Alam/Sel area.

 

3rd mth, kebetulan balik emergency arwah baba meninggal haritu, so sekali lagi pegi jumpa Dr Zam di KB. kat situ la hannah adelea got 1st jab pneumococcal & rotavirus.

 

4th mth, lepas browse dalam net, akhirnya mommy jumpa paed yg ok kat Mutiara D’sara & price pun ok!

 

maybe lepas ni mommy pegi kat Klinik Yong Junina ni je la. servis dia bagus. Dr pun bagus. lembut & peramah je.

 

4mth, hannah adelea 6kgs. size kepala & panjang mommy lupa la. cuma Dr Junina cakap kalau dalam graph tu, hannah adelea ni macam tinggi skit. so gen daddy la tu! smile_party

 

nxt month, hannah adelea will get her compulsory jab -  3rd dose DTP + Hib and Polio and 3rd dose Hepatitis B plus the last rotavirus.

 

alhamdulillah sepanjang kena cocok ni hannah adelea takde kena demam lagi. sebab mommy ikut satu petua ni, lepas inject terus sapu minyak angin kat tempat tu…

 

semoga anak mommy ni sihat walafiat adanya. insyaAllah..

 

 

p/s: a lil bit katanya pasal anak! hambek ko pjg meleret.. hihik

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

benci.bilang.cinta

nasi berlauk kelate, anyone?