Posts

Showing posts from September, 2010

introducing..

Image
HANNAH ADELEA..was born on 060910at 2215H27 Ramadhan 1431H3.0kgnormal@ KBMC48cmdetails lelain, i stori u later k!mwachh,mommy hannah adelea

cuak 2nd edition

Image
AWAS! Entry kali ini berbentuk cerpen ye adik2.. (haa, i warned u already!)heee tajuk pun tah apa kan?Alhamdulillah, we safely arrived kampung at 630pm last Monday.Update mommy masa checkup 38w..sebelum tu dah get ready semua barang masuk dalam keta. klu Dr Siti lepaskan balik, balik kampung terus ler..pepagi Isnin tu dalam 905am, dah terpacak kat SALAM.mommy patient ke-4 aritu kot utk Klinik O&G. nak jadi patient pertama tak tercapai nampaknya..sampai turn aku, macam besa la kak Seri check BP & urine. semua ok Alhamdulillah. masuk jumpa Dr, Dr cakap air ketuban dah kurang. AFI about 5.6 sajork. at least kena ada 8.0. owh! mommy suda cuak! lepas tu Dr check jalan. 1st time kena seluk. uwaaa sakit ler! sakit + terkejut. ingatkan seluk2 manja je, rupanya bleh tahan jugakk.. aku siap aww aww lagi dengan Dr. Dr cakap baru bukak 1cm.Dr suh buat CTG & check contraction sebelum dia bagi surat pelepasan balik.Alhamdulillah CTG jantung baby ok. normal. contraction langsung takde. …