Posts

Showing posts from August, 2010

mommy’s update on 37w

Image
mommy is on leave starting yesterday until november.. insyaAllah.pray for us uols! today, i’am officially 37w6d.last thursday, hari last keja aku. soooo many works must to settle down. Alhamdulillah bagi aku settle jugak la. taktau la kot boss tgk tak puas ati. rasanya dah buat terbaek dah!dari malam Rabu lepas, pergerakan time tido sangat lah tak best. sebelom ni ok so-so lagi..tapi malam tu start tak best! rasa perut bawah @ bahagian ari2 sangat la berat.. hukhukaku rasa macam perut aku dah turun. tapi tak pandai nak tengok. agak2 je la. ye lah takde orang tua duk skali kat sini, memang payah ler. lepas tu aku terjumpa tealady ofis aku yang aku panggil mak. tu pon selisih kat lif je. aku pun tanya la perut nih dah turun belom. dia cakap ‘dah’ jadi tak salah la tekaan aku tu kan?hari Khamis lepas, taktau la sebab kerja terlalu banyak ke apa…tapi pinggang aku sakit lain macam.. malam lepas berbuka, lepas baring2 tu sakitnya dah kurang.sekarang semua aku buat tak kena. duduk pun xseles…

9 bulan suda…

Image
sekejap je masa berlalu kan? tuptaptuptap, suda 36 minggu mommy usung perut yang ada sorang baby seminggu dua ni ramai yang surprised tengok perut mommy yang sangat la besar. tapi bagi aku tak besar pun sebab tengok dari atas kan..mana ada nampak besar..hihi. pantang tengok perut, mula la tanya bila due? haihh..besau sangat ke?petang tadi sebelum g checkup, aku tengok2 perut kat cermin. ohh patutlah! bulat macam mau pecah! pukul 2 aku terus g checkup kat SALAM untuk 36wks. nak pegi pagi patient terlaluuuu ramai kata Kak Seri. so aku decide pegi petang aje lah. tapi taknak lambat2 sangat, kot ramai lagi..sampai pukul 2pm, i am the 1st patient register. besttt! duk sekejap, dah sampai turn.BP alhamdulillah normal. tapi few times jugak kak Seri duk pam tangan aku. nape tah checkup je kat SALAM BP jadi tak keruan. padahal takde pun berdebar ke risau ke apa.. hmm..urine pun alhamdulillah ok. takde gula, protein berlebihan..then barulah masuk jumpa Dr Siti.Dr Siti pun cakap perut aku besau.…

BaRam Day 2nd

Image
eh tetiba plk rajin update blog pasal Baram ni kan? takpelah, time rajin jangan ditegur…tadi petang aku gih area umah lama aku kat Sri Kayan. rupa2nya orang yang jual roti John tu takde plk berniaga musim puasa ni alang2 tu aku singgah terus kat gerai lauk-pauk mak angkat aku kat area tu. nak cari bubur lambuk pucuk miding (orang Klate & Tganu know this). takde plk. last2 daddy beli lauk kat situ sikit + aku beli ketupat sotong! dah lama aku carik nih lepas tu, singgah plk kat Baram S20. tak jadi pegi Baram Kompleks PKNS. nextt la plk yang tu..Main Course..
* lauk pauk kat kedai mak angkat aku – ikan keli percik, sayur kuning pucuk apa tah, pajeri nanas & sambal – daddy – total up sekali dengan Ketupat Sotong 3 ekor – RM12 <—aku rasa ni harga diskaun ni.. hehe
* mee goreng Baram S20 – mommy - RM1.50 Kuih Muih / Makanan Lain..* Kuih RM2 5 ketul – Baram S20 - * Murtabak Baram S20 – RM2.20 - Air..* Air Oren apa tah – daddy - RM2.00 * Air Kelapa Fresh – mommy – RM3.00 To…

BaRam Day 1st

Image
macam tahun² sudah.. sesi menerjah Baram @ Param adalah wajib bagi aku dalam keadaan buncit atau pun tidak.. Day 1 Puasa semalam, Baram sasaran adalah Stadium S13. alang² ‘depan’ office je kan. orang masa tu takde lah ramai gila lagi maybe awal sangat kot. aku sampai sana dalam 4.45pm macam tu kot. ada yang dah rancak berniaga, ada yang baru nak buka stall. macam biasa kat stall Papa John, queue nye panjang gila & dari tahun² lepas aku takde lagi nak sama beratur ngan depa. agak² nak makan roti John, aku pegi area umah lama aku kat Sri Kayan. kat situ pun boley tahan! *yum³.. tetiba plk rasa nak ke sana petang ni*Semalam punya menu..Main Course..* nasi putih (masak sendiri) dengan ikan Patin Bakar tempoyak RM6.00 (daddy) * nasi tomato RM4.50 (mommy) Kuih-Muih / Makanan Sampingan..* kuih 5keping RM2.00 – nama² kuih aku tak berapa bijak sangat ler.. * Murtabak Daging RM2.50 * Roti Bom RM1.20 * Roti Jala kuah durian RM2.00 * Tau fu fa RM1.50 Air..* Soya Panas RM3.00 Nampak macam takd…