Posts

Showing posts from July, 2010

weeks 33

Image
the facts…Your baby now weighs about 4.2 pounds/ 2 kilograms and measures approximately 17 inches/ 44 centimetres from head to toe. Your baby should already be getting ready for birth by turning upside-down - his head should be pointing down.
Your doctor will be paying careful attention to your baby's position in the coming weeks - some babies do decide to turn back round again.
Your baby's skull is still quite pliable and not completely joined, so he can ease out of the relatively narrow birth canal. But the bones in the rest of his body are hardening. Your baby's skin is also gradually becoming less red and wrinkled.
If you're a first-time mother, your child's head may move into the pelvis this week and press firmly against your cervix. (This happens for about half of all first-time mothers.) If you're a second-time mum, you can expect this to happen a week before labour - and for some this won't happen until the start of labour. You may notice…

cerita naik tangga

Image
itu lah antara emoticons yang menunjukkan perasaan aku semalam. semalam. bukan arini.sesampai di ofis pepagi tu, lif broke down. maka nak tak nak, kena la panjat tangga sampai level 3. nama je level 3, tapi kalo diikutkan, macam dah level 4 dah. nak patah kepala lutut mak uols! dah ler kat tangga tu plk gelap gelita sebab takdak karan jugak! tapi dalam ofis aku ada plk karan.naik turun tangga kat rumah pun tercungap² giler dah. sampai je kat level 3 semalam, rasa nak terputus nyawa! mujo ler aku sempat makan kurma 2 biji + air masak kat rumah. kalau langsung tak makan, aku rasa ada yang kena usung ngan ambulans dah.tapi tu cerita semalam. arini aku dah cakap dengan jamjul, “lif buat hal, saya nak balik aje.” hihik.mujo ler arini semuanya ok.tapi semalam staff ofis aku kat level 4 & 2 bole balik awal. dengki okeh! sebab depa takdak karan dari pagi lagik. aku pun takdak feeling nak buat keja ofis semalam memandangkan tak ramai kat ofis. so aku layan lepak², sembang²… hehe. apa perk…