alza

last nite we went to Perodua ‘house’ to visit the new born Perodua’s baby – Alza. even Alza is the youngest one, but his (or her?) physical was really different with the brothers & sisters (myvi – the fat one, viva – the thinest!) hehe.

apekah yang aku sedang mengarang sekarang??

takde benda pun aku nak cite kat sini sekadar nak bagitau kitaorang pegih test drive baby Alza semalam. 3 picts je aku sempat snap.

alza

Alza – test Drive Unit
Car One Moment. MPV the Next.
Gituh lah bunyi motto dia.

exterior

secara kasarnya dia punya exterior. *quite smart*

interior

interior *inclds GPS, sensor camera bla bla*
this one for the Alza Advance price about RM70k plus

size nya kurang lebih Avanza, anaknya Encik Toyota. kecik dari Exora. sesapa yang dah kawen, ada 2-3kids & ada rasa nak beli MPV, boleh usha² Alza ni, & satu lagi aku rasa macam lebih seswai ngan orang muda gituh. hihik. ya Ampun bapak-bapak, ibuk-ibuk yang sedikit berusia. tapi tak kesah jugak kalo derang taste yang mcm nih.

apa kata driver yang mengetest si Alza nih ..

hmm best lahh, nampak je kecik tapi masuk je dalam rupanya agak luas bla bla bla

 

itulah kata2 seorang insan yang mungkin agak teruja dengan Alza semalam. kita tengok tahap keterujaan dia sampai ke mana. sampai ke parking kat rumah atau apekah??

sapekah beliau. biarlah rahsia katanya. hihiik

 

p/s: aku tengah tak de mood nak buat kerja. tetiba perasaan nak jadi suri rumah semakin membuak². not fulltime hsewife la. haruslah nak memperkembangkan lagi badan bisnes mak tuh kann. sudah bosan dengan karenah manusia² di ofis. kalo ada VSS lagi, konfem aku nak apply wpun orang atasan tak merestui. semangat nak sambung belajar semakin tinggi..

atau adekah ianya syndrome hujung tahun sajork?? mak pun konpiussss..

Comments

Hasnor said…
waaahhh ok dok awok alza? berkenan di mata? huhu

apekah alza akan parking di rumah, atau akan terus di showroom? kita nantikan bersama...yeahhhh
a m l y n y x said…
kiro 1st time tgk meme mnarik lah awok. tp keno amik hk advance tuh la trs sporty katanya. *mak kan muda belia haruslas taste gituh. hihik*

tp sy pesey doh ko 'tester' tuh smale awok, bui ore lain beli dulu & kita dgr komentar2 ore paka dh lagu mano. jgn koya jd 1st buyer. hahaha

mak risau jgk nih kot nyo berubah tepat parking. bukan lg d showroom...aishhh

*koho la po nk nego pasar mlm klu beli keto panje gituhhh. leh muat mejo, payung hihihik. nk g open d table kamm*

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta