seksatari

sejak 2 menjak nih aku tersangatttt la bz kat ofis. 8.30 – 5.30 tu tersangattt lah sekejap. masuk keja pon dah kol 9am kan..tu pasal jadi lagi sekejap hikhik.

about 200++ staffs already left the company, so keja semuanya double pack. yang kat sini kejar dateline, kat sana panggil meeting, kat situ kena wat itu ini. erghhh. stress level 8 out of 10 okeh! takleh ckp 10 lg, klu dah reach level 10, maknanya aku boleh biol dan wajib berehat la tu.

yang paling out-of-box sangat kerja yang kena aku buat adelah…. jeng jeng jeng…

amik minutes meeting! jadi seksatari secretary. ini kerja paling aku tak boleh blah. masa blajar BEL kat uitm dulu pon ada gak kena belajar amik MoM ni, tapi aku salu pass kat member aku. aku salu jadik CEO kalo berlakon meeting dlm kelas dulu. (CEO tuh beb! :p)  dak CEO pon, chairman ka apa² je lah janji bukan kena nulis² MoM nih.

cartoon grenade

tup² skrg kena wat keja ni plak. ouch! meeting tu plk bukan meeting kecil-kecilan IKS mcm tu. meeting with all HOD + Head Division. tolak CEO & COO je. kalo aku jugak kena amik MoM utk CEO & COO meeting, harus aku bertukar style pakai skirt bagai.

secretary_suggestion_box_278525

meeting nih plak bukan sejam dua okeh. setakat 2 jam tuh sekadar mukadimmah je. standard dia 5-6 jam la. cramp bontot aku duk kat kusi tu! kalo dulu masuk meeting, aku present bab aku jap, pastu aku nganga je la. paham tak paham aku dah tak amik pusing. sekarang setiap butir bicara aku kena amik paham. ko involve ke tak involve dgn project2 tu, semua ko kena amik paham & tulis okeh. tak de masa nak berkhayal, takde masa nak berangan, pikir malam ni nak makan apa, esok nak buat apa, nak rindu laki pon tak bleh!

memula aku start jadi seksatari nih okeh la lagik, sekadar aku jot down atas kertas apa yang derang meetingkan. kadang apa yang aku tulis atas kertas tu pon aku tak paham. tp lepas tu, hazab uols. terus taip dalam laptop & laptop tuh plk disambungkan ke projector. haruslah kuar abis typo error, grammar error etc etc. dgn nak paham apa yang derang cakap, terms² yang tak pernah dengar dan memacam lagik. lain la kalo aku dulu amik kos office mgmt. ke, at least aku tau la tatacara amik MoM nih. actually, kalo direct taip tu biasanya utk project status, aku harap2 MoM takde la encik-encik bos sekalian suh aku direct taip macam tu. kalo tak memang aku taip bukan-bukan. yang ‘best’nya, sanggup bos-bos sekalian tgk aku menaip tup tap tup tap sampai abis dulu, baru sambung discuss project lain. ng0ng sangat kan? ye la benda tu dah display kat wall, haruslah apa aje yg aku buat dlm laptop tu derang tgk. tapi mujur ler dengan berkat aku salu chatting, dapat ler jugak aku taip laju walaupun dpn orang ramai.

part yang best nya satu je, aku leh tau Management’s problems yang selalunya akan dicommunicatekan sesama HOD je. tanpa disedari aku pun termasuk sama boleh tau apa masalah depa. hihihi. skrg atas aku la kalo nak pecahkan rahsia ke tak. lalalllalala..

tapi sampai skrg aku bosan nak pikir. pehal la aku yang dipilih nak jadi seksatari ni. sangat² bosan ok! aku lebih sanggup duk kat meja aku wat keja aku, taktau Mgmt.’s problems pon aku tak kisahhhh.

 

p/s: dari 1st job lagi aku mmg kejanya masuk meeting. mungkin meeting ni dah sebati ngan aku?? erghhhh

p/s/s: nak menyambung taip MoM ler pulekkkkkk… *muntah*

Comments

hahahah seksatari okehhh...bukan suketari :)) naka2..siam u ols!
a m l y n y x said…
seksa tau uols. mak x koserrrr.
hiks. meh la tulom mak uols. kita sama2 jd seksatari berdansa bersama. hihi
E.L.I.Z.A said…
ooo secretary..igt gapo la seksatari heheh..bakpo pakat bereti kijo blako?bo bo la kijo nyo hehehhe concentrate on busines jah seney heheh
yatica said…
Aku pun nor sokmo kna jadi seksatary sgala mak nenek miting..pdhal bknnya haku reti..jauh menyimpang msa blaja dlu...tp bantai sajalah dek non.
a m l y n y x said…
eliza, pakat breti bulih vss. sy apply xlepas, sayey katanya xse lepas nk suh tulis minit. eiii.
nok jgk breti kosentret ko bisnes jah, iAllah sooooon hehe

yatica, tuh la dih. aku beci sggh wat kijo nih. xstress sbb kijo kito, tp stress kijo hk xspatutnya kita buat. aishh. eh yati, mu pon suda ada blog! ;) welkam to de club

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

benci.bilang.cinta

nasi berlauk kelate, anyone?