Posts

Showing posts from August, 2009

BARAM @ PARAM

Image
Bukan Param yang meninggal aritu. BARAM = BAZAR RAMADHAN
PARAM = PASAR RAMADHANitu ler maksud sebenor dia. *hehe*arini dah masuk ari ke-3 kita puasa. macam biasa ler, bulan puasa je kita boleh terjah BARAM. aku tak masak pon lagi sepanjang puasa tahun nih. oops! masak sekali utk 1st day sahur aritu. lepas tu malesss suda!kat shah alam ni banyak choice Baram nih. mostly kat setiap section ada. tapi tak ler semua sec pon. Day 1 Puasa:aku terjah Baram Kompleks PKNS. ramai of course la sbb centre.aritu aku terjah:Nasi Tomato (encik jamjul) – OK
Mee Goreng (aku) – TAK OK
Murtabak Daging – OK
Rojak Karim – OK
Kuih Tepung Pelita – OK (tp terlebey manis & sgt² kecik kalo nak bandingkan kat kg aku)
sedikit lauk pauk utk bersahur – OKOverall: OK! ~ boleh pegi lagi *wink*Day 2:aku terjah plk Baram Sek20.Nasi Kerabu (encik Jamjul) – TAK OK
Laksam (aku) – OK (bestt kuah pekat)
Cuq Udang – TAK OK
Sira Pisang – OK (sbb aku mmg suka!)
Murtabak daging – TAK OK…

jom contest!

Image
Kawan-kawan saya semua,Selamat Berpuasa diucapkan!JOM KITA BEREBUT HADIAH RAYA DI UCU-E-SHOP !HADIAH BESTTTTTTTTTTT.jOm jOm jOm JOM!!

BOLEH TAK?

Image
Boleh tak aku nak menyampah arini?Menyampah bila…

aku on je mp3 kat office ni yang sebelum ni aku tak pernah dengar lagik lagu² camtu berkumandang dalam staffroom office ni, tetiba ada lah pulekkkkkkkkkkkkk bangsa yang ala² copycat lagu2 tu. ye aku tau bukan aku sorang je ada lagu camtu, tapi jangan lah ko sebijik sebijan sama segala urutan lagu² tu ngan aku. sebelum aku download lagu² tu dulu, tak de pulak ko nak download. korang mesti ramai ni dah tengok Slumdog Millionaire kan? aku memang ketinggalan flite sket bab² movie industan ni. beberapa minggu lepas barulah aku beli dvd cite tu. tengok punya tengok, ending tu baru aku tau lagu best yang jadi ringtone bos aku 2,3 bulan lepas adalah OST cite tu -  Jai Ho (tah betul tah tak ejaan tuh). last week baru lah aku ada masa download lagu tu. memang outdated gila la aku ni kan? elok je 3,4 ari aku putar kat media player aku nih, ada lah pulak sekor bangsa mana taktau ler aku set ringtone pulak dah, siap pasang kuat kat pc dia lagik.…

*yawn*

Image
huarghh! *menguap*super sleepy.kol 9 dah menguap. apa cite?seminggu dua ni aku kena bangun awal. kampeni encik jamjul suda tukar ofc hour 8-5. ouch! sangat² unbelievable aku yang salu sampai ofis kol 98.31 8.45 tetiba masuk kol 7.30! cafe tak bukak pon aku pegi tolong bukakkan. jadi orang pertama beli breakfast! biasanya makanan dah abis aku baru sampai. tapi mujor ler aku bukan orang pertama switch-on lampu ofis. kalo tak, nak je aku mintak kunci pintu ngan guard satu. owh! baru aku perasan seminggu skali sajork aku update belog skrg kan. bizi kah? hihik. bizi ngan bisnes. *perlu diberi perhatian! unsur² promote ada di situ & akan berlanjutan hingga ke akhir entry ihihihi*bizi ngapdet pricelist, bizi curik cari gambar dalam tenet nak buh dalam eshop, belajar & amik paham dan kena ingat segala semua produk², brand². uhhh! ko ingat senang nak kaya?? tapi takpe, semua kita kena mula dari bawah. slow² lah kan. kalo kejap je jadik kaya, aku pon tak pecaya! hehe. ramai tanya bisnes