Posts

Showing posts from July, 2009

h-one & one

Image
semua orang takut dengar benda alah ni kan sekarang? aku pon sama. keji tau menatang alah nih muncul. muncul tetiba & boley bunuh orang pon dengan tetiba.apa yang aku baca lah kan *lupa plk sumber dari mana* wabak penyakit h1n1 nih adalah lagi merbahaya dari AIDS. aku xtaulah kebenarannya. tapi bila di pikir secara logik nya, betullah kot. iyolah h1n1 ni pon tak de ubat lagi & lagi cepat merebak dari aids. cara ia merebak pon buat kita seriau je. melalui udara sajork. tak pasal² pegi shopping, tetiba orang sebelah kita dalam lif terbersin, & tak pasal² plk kena flu h1n1 ni. eh tapiii kalo dah +ve h1n1 mesti dikuarantin kan. aish!terlaluuu banyak sekarang ni U sana tutup, U sini tutup, sekolah tutup. aiyo! dan aku heran, nape senang² je U boleh tutup. tak boley ke buat medical checkup kat U tu dulu pastikan yang –ve sajork boley balik, yang +ve kuarantinkan kat hostel dulu. ini tak, annouce je U tutup, terus berduyun² student kuar duk bus station nak balik kampong. KOT² man…

belakang new note 50

Image
Sorri picture & stori in different entry. (sebab aku guna shozu, xtau lah bley tak wat stori & buh gamba skali. dah la gamba pon asing2. aish!)
enjoy your daily journey!

muka depan note 50

Image
Sorri picture & stori in different entry. (sebab aku guna shozu, xtau lah bley tak wat stori & buh gamba skali. dah la gamba pon asing2. aish!)
enjoy your daily journey!

RM50

Image
Sekali lagi aku jakun sebab RM50.td encik jamjul pegi withdraw kat cimb,tetiba dia masuk keta tunjuk rm50. Aku tanya dia,
"eh duit rosak ke? Print x abis??"
"ni rm50 barulah yang!"
Eh ada nak launch baru ye?

Hiks.jakun uols. Aku siap tanya laku ke x laku lagi tuh. =p

*aku kat luar ni, baru je nak grg ikan tadi nak makan nasi ngan tempoyak, tetiba blackout. Aish!

testing 1 2 3

Image
Saja gatal-gatal jari nak test blogging using shozu. Hehe. Maybe orang lain dah lama maju ke depan, aku macam besa lah jakun tak abis! Heh.

pre-launch

Image
nakkk jugak mem pra-rasmikan blog bisnes aku walaupon tak complete siap lagik. hehe.bismillahirrahmanirrahim…dengan ini saya pra-rasmikan blog bisnes saya iaitu…*silalah klik banner ini!* slowly lah aku touch up lagi blog ni. kepada sesapa yang nak beli, dipersilakan oke! walaupon tak siap lagi blog ni, tapi takpe. suda boley shopping-menyopping. jgn risau.inilah kelebihan berbisnes kat tenet kan, kalo kat alam nyata ada ko nak bukak kedai walaupon kedai tak siap bumbung lagik? air-api tak masukkan lagik?  nan-ado oke! tapi kat kedai alam maya ni, tak siap shantek-shantek kedai pon takpe, suda boleh jual-beli. katanya. ok uols, selamat bershopping! gamba pon takde kat kedai aku tuh sebab most of the product are really well known, so tugas aku di sini adalah menjual dengan harga yang rendah dari pasaran. itu sajork. nak snap pict & upload dlm blog, bukan keja aku buat masa skrg ye. later maybe :pemalas! *takyah snap pon takpe, berlambak dalam intenet hihi*itu saje. nanti war-warkan…

entry bergambar ii

Image
while waiting my supplier to send me the stocks, aku update la kejap blog. bukan nak wat keje ofis, tapi nak update blog! hahahaha. ya ampun!nak buh gamba je. gamba yang menyesakkan napas aku. hazab la sgt² jerebu kat shah alam! duk atas bridge dari s15 nak ke plaza alam sentral/pkns pon bley xnampak wisma mbsa/plaza perangsang. padahal tuh tak sampai 500m kalo xsilap aku. nih plk gambar menyesakkan pandangan mata.
jem di kuala krai aritu. sebab ramai sgt yang kuar nak pegi tgk bendera. perang poster! & ni as a support from jamjul sebab aku wat bisnes :pthank youthank youthank you!!!kawe akan nego ssungguh laaa…heheh bley speaking gitu ngan dia? *kalkulator kuning utk aku kira untung-rugi milik mr bos ;)*sekian, terima kasih.

PRICE LIST

Image
Sorry guys, lama aku tak update blog. soooo bz. last week balik kampong emegency sebab mak aku jatuh & tangan dia macam takleh nak straight. so aku balik jadik driver dia la. aku mai kL ari sabtu, gerak kol 1pm lbh kurang, jem di kuala krai! orang kuar nak tengok bendera kot.so arini aku nak update price list produk² bisnes aku. insyaAllah aku akan jual online, tapi website still on progress. untuk 2,3 bulan pertama ni aku bisnes secara manual dulu. hehe. still delivery by hand! tapi kalo jauh² sangat, aku pos lah jugak.so here’s the list!Nama ProdukHarga Kedai (RM)Harga Kami (RM)DNAVECHEE1) DNHans1281182) Aiedil48443) Dr MasATIKA BEAUTY1) Body Shaping Cellulite Hot Gel38342) Collagen Drink plus Vitamin C60543) Diabet70624) Halia Trimik35315) Kopi Sauda + Kismis24216) Krim Payuda45407) Perapat45398) Manjakani V-Gel39349) Pati Kurma Ajwah39.9035TOK GURU1) Kopi Tok Guru22202) Kismis Doa Tok Guru1093) Illassaam2018.504) Mahabbah40365) Safarina40366) Salima4036RZAC1) 24K Gold Moisturi…

please don’t read!

WARNING! Entry hari ini ada sedikit berbaur kemarahan yang amat. So digalakkan sesapa pon tak payah amik pot entry ini. Ianya sekadar penulis nak meluahkan sesuatu yang terpendam sahaja.
Terima Kasih.Sorry just a short entry.sentap!!!ada orang pandang aku nak bukak kedai (cita-cita sebelom nih) kat kampung sebagai satu perkara yang hina okeh! buat² bising kononnya SATU KAMPUNG sudah bersuara yang aku akan balik duk kampong. so what???aku tak paham okey!! apa masalah lu aku nak balik duk kampong? ada aku pinjam duit lu?? be positive la wei! takkan orang nak balik buat bisnes kat kampong lu pikir orang tu suda papa kedana. kalo buat bising mengatakan perkara baik ok lah, ini buat bising seolah² aku nak bukak kedai arak, nak buat jenayah!orang kampung pon suda open minded, lu sorang saja yang masih CLOSE MINDED! aku harap lu yang close minded baca entry ni. jangan pikir keja gomen dah rasa steady. dah rasa kukuh. pegi mampus!aku memang marah hari ni!sorry to all open-minded-reader…