Posts

Showing posts from August, 2008

holiday part One

I am now typing the points for my blog using MS Word since the place where I stayed doesn’t have net connection. ;( So typing in the words & paste it to the blog is the only way that I think the story & feelings are still fresh. Story & feeling of our holiday. Now is 12:17am 31 August 2008 (Merdeka!!). My hubby already slept. Me still busy with the notebook. I actually just upload all the picas from my handphone & cam to dis laptop. The tv still showing the merdeka’s songs, documentaries, etc etc. suddenly I felt to blogging then checked the connection. Unluckily, I didn’t found any =( but nevermind, its not the reason for me not to write down what was in my head since this evening.

Okay lets the story begin..

Compare to other holidays, this holiday is actually more well-prepared & with planning. I had booked the room past two weeks when the hubby ask me for a holiday (honestly to book a room 2weeks in advanced before merdeka oliday is very though job oke!) the peopl…

Merdeka, Ramadhan & Holiday

aku perhatikan tahun nih orang-orang Malaysia macam tak pasti nak celebrate yang mana. maksud aku tahun 2008 ni rakyat Malaysia akan sambut dua sambutan yang boleh dikatakan serentak.


1) Sambutan Merdeka - 31 Ogos

2) Awal Ramadhan (Start pose) - 1 September


so, no gap between that day.


seperti perumpamaan, malam ni pegi sorak ramai-ramai Merdeka!!! kat KLCC @ Star Hill @ Dataran Merdeka, etc, then malam esoknya beramai-ramai membuat amal ibadah di masjid iaitu sembahyang terawih. kalo dari logik akalnya mcm ni lah - arini buat jahat kaw2, esok bertobat. ooops. lancarnya mulut aku kan.hihii. aku bukan nak mengata kat sape-sape pon, just for a reminder for me too.
dan kalau kita tengok kat tv pun, iklan-iklan merdeka agak kurang berbanding tahun-tahun lepas. biasanya masuk bulan ogos je terus ada iklan-iklan berkaitan merdeka. (atau mungkin aku tak perasan iklan-iklan tersebut?) yang paling aku perasan hanyalah iklan petronas "motor ni abah punya..". atau mungkin juga sebab ramai…

tahniah & takziah

Image
cakap banyak pun tak guna.





TAHNIAH DSAI!

terimakasih to all permatang pauh's voters.

harapannya semoga DSAI dapat membetulkan keadaan politik, ekonomi di Malaysia yang bagi aku sudah jatuh dari landasan sebenarnya.

aku tidak sabar untuk menonton berita-berita utama di tv & juga membaca akhbar-akhbar melayu.
mahu mengetahui apa komentar pak-pak menteri dan orang-orang kera ja**.

TAKZIAH BEEEE END. YOU BE END HERE.

Note: For more reading details, refer here:-

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 & many more. (sila browse sendiri la ye)

Terima kasih.


last saturday

Image
What I was doing on last Saturday?



note: that pencil case was used since year 2000 (or maybe before that…)
I love that Garfield so much..

’shooting’ tools.

The things that I am most sure & right on that day is the IC number, angka giliran, name, etc etc..thehehe. The rest are needed to use my shooting skills.

all the questionsss in all parts are damn hardddddd!! arrrrhh..

Maaf Zahir Batin & Ramadhan...

عن كَعْب بن عُجْرَة رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: احْضُرُوا المنبَر، فَحضرْنَا، قلمَّا ارْتقَى درجَةً قَال: آمين، فلما ارتقى الدرجَة الثانية: قال آمين، فلما ارتقى الدّرجَة الثالثة قال: آمين، فلما نزل، قلن: يا رسولَ الله لقَدْ سمعنَا مِنْكَ الْيَوْمَ شَيْئاً ما كُنَّا نَسْمَعُه! قال: إن جِبْريلَ عليه السلام عَرضَ لِي فقال: بَعُدَ منْ أدرَكَ رمَضَانَ فَلِمْ يُغْفَرْلَهُ قلت: آمين، فلما رقيت الثانية قال: بَعُدَ منْ ذكرت عنده فلم يصلّ عَلَيْكَ فقلت آمين، فلما رقيت الثالثة قال: بَعُدَ مَنْ أَدرَكَ أبويهِ الكبر عنده أو أَحَدَهُمَا فلم يُدْخِلاَهُ الْجنَّةَ قلْتُ: Maksud hadis: Dari Ka’ab Bin ‘Ujrah (ra) katanya: Rasulullah S.A.W bersabda: Berhimpunlah kamu sekalian dekat dengan mimbar. Maka kamipun berhimpun. Lalu beliau menaiki anak tangga mimbar, beliau berkata: Amin. Ketika naik ke anak tangga kedua, beliau berkata lagi: Amin. Dan ketika menaiki anak tangga ketiga, beliau berkata lagi: Amin. Dan ketika beliau turun (dari mimbar) kamipun bertanya: Ya Rasulullah, kami…

Dokter Ikan..

Image
ya..Mr Mood suda kembali..mood utk blogging je la suda dtg balik. mood buat keja kat ofc sampai bebila pon payah nak dtg balik. tah le aku pon tak tawu kat mana dia sembunyik. lantak ler kan. Alang-alang bos pon xde, & ofis aku nih pon dah mcm bilik guru time cuti sekolah, so aku kena sepandai2 nye lah menggunakan time mcm ni utk ngapdet blog aku.
Aritu aku janji nak cite pasal dua mende kan. Let one-by-one la ye. Mls aku nk stori byk2 arini.
Arini aku nak tunaikan janji aku pasal Dokter Ikan (DI).
- Apa tu DI?

- Adakah Ikan telah menjadi Dokter?

- Ikan apa yg telah menjawat jawatan itu?

- Di University manakah ikan itu menuntut?

Owh. Byk persoalannya di situ ye kawan2.Jawapan bagi soalan2 di atas adalah...
Tadaaaa...

walaupon kat leher dia (oops ikan ada leher ke??) takde stetoscope (tahler aku pon tatau nak ngeja..), tapi dia mmg seekor dokter. Doctor fish is the
name given to two species of fish: Garra rufa and Cyprinion
macrostomus. Other nicknames include nibble fish, kangal fish, and
d…

Mr Mood

today is friday.

suppose i enjoy my friday like usual.

but today i am not.

why??

i felt sooo down.

why??

is it something ruining my head?

is it someone make my life down?

is it something/someone make me unhappy?

is it..is it...arhhh


erm. maybe. maybe yes. maybe not.

actually i do have two interesting to share with:

a) Dokter Ikan; and

b) CPR.

i do have the title. i do have the idea. i do have the points. i do have the pics also!

but i do not have the mood to write-on.


oh please, mr mood deary,

where are you going?

come back to my heart & soul...

come back baby..oh pls.

rgds,
Ms Moodless

i enjoy today because its friday, but hoping the weekend is more enjoyable.

i hope i can share the two thing soon, but not a.s.a.p. since i'll be not in this cooly-mooly office until next Tuesday.

i'm out for ronggeng oops wasting-time at Mirama.

hope Mr Moody will come-back to me a.s.a.p.

tata.

i was attacked!

last weekend rumah aku diserang!!

ye! di serang oleh kakak & abang2 ku.

memandang majority adek badek aku stay in kL, so kitaorg nih jenis suka berkumpol. sket2 panggil berkumpul, sket2 panggil ada nak discuss apa2 la,sket2 panggil makan2..actually sebelum dua tahun lepas semua adek badek aku stay in sel / kl area. abg sulong aku kat ulu langat (aku biasanya panggel lungat je...hihi), 2nd kat puchong, 3rd kat gombak, 4th kat kajang & aku kat sini..mana sini tu..sini laa. s.a.. tp kakak aku dah pindah ke kg since her husband got a project there. so tinggal la aku 4beradek je kat sini (n me the only girl. yg lain sume abg aku..)

biasanya port kitaorg kat rmh kakak aku kat gombak tu le..sian kat dia. penat rupanya jd tuan rmh ni. sblum ni mana aku tawu kan.

nah amik ko! aritu masa derang datang serang rumah aku, baru aku tau penat & lelahnya menjadi tuan rumah & melayan karenah2 tetamu sekelian..

kebetulan kakak & family dtg kL last weeken, trus abg2 aku dgn sukatinya d…