Posts

Showing posts from July, 2008

cita-cita aku?

last weekend, i went to Jerteh Terengganu.

yesss! aku balik kampung. hehe. tinggalkan husband aku sorg2 kat sini. bagus tak aku? very der penyayang sgt kan. seperti kata pepatah,

"sayangkan suami tinggal-tinggalkan.." ooopps! hehe.

aku balik tompang kawan aku yg bawak balik keta baru dia. aku balik berempat incl. me. all Xosmates aku kat kL dulu.
best ni feeling2 bujang.

aku balik kampong makan duyan. yum2 bestnya.

panas seluruh tubuh aku makan duyan banyak sgt.

aku rasa takmau mai kL balik. x best. nak duk kampong. tak payah penin2 byk perkara.

uwaa. i miss all of them kat kampong.. nak balik.

oke stop. let me talk about cita-cita aku.. (erm..cita-cita??)

“Apa cita-cita awak?”

Itulah soklan yg plg glemer masa aku skolah rendah dulu. Tp aku rasa smpai skrg pon glemer soklan ni. especially utk adek-adek yg br kenal sekolah rendah tu. Darjah satu, yang mak bpk kena dok tunggu lg kat luar bilik darjah tu.

Dulu bila cikgu tanya je soklan tu kat aku dgn konfiden nye aku jawab,
“CIta-cit…

this weekend

actually i have somting to write on here. but i can't la noks. nanti bila aku tulis kan kantoi plk.. oops apa tu.
tp aku nak jgk type sket kat sini.

1) jeans for my sis
2) my sis's lip color
3) laptop
4) camera
5) gambar kawen
6) kain selendang mama
7) few underw****
8) 2 long sleeves
9) jeans & khakis
10) gift for my new Narnia Delysha
11) erm, apa lg yerk? xpa, yang lain tuh aku boleh guna subsidi.

any idea what i wanna do this weekend? i cannot tell you because i'll be M.I.A for two days maybe.

after that baru la aku cite lebih sket apa akan terjadi weekend ni.

tapi sebelum tu aku tak call lagi my frens yang keja kat Klinik Rosli tu.

oooopss..aku larik dulu la ye. type panjang, haruslah kantoi nih.

tok nujum

aku bukan nak ckp aku tukar kerja sbgai tok nujum skrg. atau aku pegi jumpa tok nujum nak 'menujumkan' nasib aku. ohh bukan bukan. itu syirik namanya ye kawan2 seagama ku..ihihik.

aku tiba2 tingat psl sorg auntie yg x berapa auntie gak la kalo tgkkan muka dia, tp memandangkan dia lebih tua dari aku 20yrs, so wajarlah kiranya aku panggil dia auntie. Ms Ong (nama sebenar oke *thehe*), actually my house owner (rmh yg aku rent skrg tu ler..) She is staying in Subang, & adala 2x jgk aku pegi rmh dia nak byr deposit rmh & amik kontrak. She is very der talkative oke. Tak terlayan aku & husband. dari topic biasa2 ni sampailah topik politik pak lah sgala nya ada. aku mengangguk je, kadang2 nyampuk sambil2 tu jugak tgk2 jam aku dah kol brp. aiyo ini nyonya manyak cakap larr.. dah ler aku slalu pegi lps ofc, mmg tersangat la bosan kan. pastu maybe dia tgk aku bosan layan dia ckp, tiba2 dia berkata kat husband aku "u punya wife manyak cantek ooo.." muahahha! nak amek …

A review: Debat Anwar-Shabery

Aku tiba-tiba terpanggil utk memberi sedikit komen ttg perdebatan semalam. Aku sebenarnya malas dan tak suka nak menceritakan isu2 ini di blog aku. Aku nak jadikan blog ni sebagai tempat aku relax dan bukan dicop sebagai blog politik! Owh tidak. Aku tak mau blog aku diblock gara-gara isu2 mcm ni. tapi memandangkan lantaklah-aku-nak-tulis-apa-pun-sebab-ini-blog-aku, *thehe* aku tulis je la sedikit komen dari aku, seorg rakyat yang tidak berapa berjiwa politik, dan kdg-kala tidak amik pot langsung perkembangan politik masa kini.

Oke for the intro, lemme tell u who I am. I’m not a pro kerajaan, waima penyokong BA. Until now I’m not registered as Malaysia’s Voter yet. (oops, pecah lobang oke!) aku pon xtau nape aku x register2 lagik, before PRU-11, I’m not yet 21, so aku dah lupa la nak register2 ni. tup2, aritu dah mengundi balik. Bising mama aku suh aku register, suh aku blk mengundi. Aku jwb blk kat mama aku dgn bergurau je la “n** balik pon, bukan nak pangkah BN pon” eheheheheh. Mama …

for the first time...

a) i were going nowhere during weekend! *can jote it down in my diary tho. if i have any lar..*
b) i watched tamil movie in tv. layannnn..zasssssssss. *muahahha*
c) morning bath @ 6pm on Sunday. not 6am oke. *takdak ayaq la. :'<*

all those thing was happened on last weekend. *lol*

*note: next weekend hoping that i can do more first time thing(s)

office.

Image
here goes some picts. the view: de office.

oops. wpon bkn gmbor ni aku nk tunjuk. tp xpe lah kan. *dat bear is my birthday gift from my mama*. owh iloveyou mama.. mmmuah. another thing, stock makanan aku & budak2 ofc ni.the &^%@#* filezz. *:'( cermin, snoopy faces, pass card, note book(s), small calendar.
migrain. jap highlite biru. jap highlite kunin. sakit mata. serabut pown ada.

its Friday!! enjoyyyyyy

How have you felt today?
: uwaa. Going krazi with the filesszzz. But sokay la cause today is Friday! Yihuu.

Who win your heart?
: of course la my bibibu jamjul

Have you ever kissed anyone over 21?
: ahahha. Mybibibu ovr 21 what! Ghee.
.
When was the last time you talked to your best friends?
: 2,3 ari lepas. But via ym jerk..

Do you have any plans for friday?
: Friday=enjoy=oliday! Yeay!

Do you like your name?
: yep. Cahaya Amalan / Cita-cita Kami. It sounds soooo nice & good.

Do you like being in pictures?
: of course la. I love cam;)

What color is your hair?
: dark black. I’d try to color it wif inai, but it actlly make my rambut more darker. Ohh.

Is your bedroom window open?
: always open in d day.

What were you doing at 10:00am?
: stuck in the files. Arghhh.

Name someone with the same b-day as you?
: Fahmi, my exSkulmate.

Are you a morning person or a night person?
: nite person lar. Most of my frens also not moning person.

When you're in a bad mood, what will always put you in a better mood?
: it …

cerita kerja.

aduii. sakit mata aku duk tgk excel & file2 yang bertimbun atas meja aku nih. nak re-check balik data yg nak migrate dlm sistem since year 1997. wiwiwiwuu. data since 1997. skrg dah year 2008. almost eleven years!!! maunya x berpinau & nak muntah aku tgk files tu. dua biji meja ni pon aku rasa dah x cukup. smapi bwh meja pon ada files lagik. nti aku update later the pics. *kalo sempat ler.* target date nak finish migration by end of this month! and yes, we'd already migrate almost 80% all those data. but, in the meeting my b*** said that we almost migrated 95%, and only 5% to go. oh my! mampus la menipu report status ni. aiyoyoyo. bukan sikit dia up percentage tu. 15% tuu..aduii. aku jgk la nak kena korek kat mana lagi data yg dah migrate tu. rasa mcm nak duk dlm kotak2 files jerk kalo mcm ni la gayanya.

next week we're planning (we - not the whole dpmt, but few collegues) to have a birthday bash or party to our bos. dunno la how happening that party. hoping that best …

Ketua Saintis Dunia

Image
yesterday, my jamjul and I went to Car Boot Sale at Stadium S. Alam. we went there around 10am (its actually late already since the sale @ market will start early morning 6 / 7am every Sundday). and FYI, this was my 1st time went there after few years staying in shah alam. ghee. the most reason why i never went or attend any event that is start on early morning - i sayang nak tinggal zzZzzz. owh. very der sgt kan. *lps kawen pon x berubah2 lagik kan..ish*

dah la parking jauh, breakfast blom lagik+matahari tgh nak naik, kitaorg pusing the whole market. waa very der letih la sgt+tgh2 panas tu. tapi disebabkan ini adalah 1st time aku dtg sini, so aku gagahkan le kaki nak menapak ke semua pelosok kedai2 ada kat situ. actually we just 'window shopping' je la dulu, tgk2 apa yang diorg jual & nanti leh la dtg trus je aim kedai mana yg nak kan. bila dah abis pusing2, aku ajak asben aku pegi beli lauk-pauk sket. tgh kitaorg rushing nak beli lauk2 tu, aku terhenti kat satu tempat yg …

business and caldina

what is the relation between the business and caldina??

i will explain you briefly later.

today i just tell you how the relationship of both. are they siblings, cousin, in-law or ermm whateva..

business = caldina
"i want to focus-back my business since i have a wish to have a
Caldina." - amlynyxdo you know what is Caldina? I ensure most of you know what it is. if you dont,
just google it oke!
owh caldina. caldina. caldina.