salam....
dah bersawang, berserabut, berhabuk toksah ckp la kan..hihi sian kat blog aku..dh baper kali aku bgtau kat diri aku ni, org len ada blog aku pon tehegeh2 nak ada jgk, tp tgk la ni haa...setahun 2,3 kali sajork updet blog katanya..keji kan,,hikhik..xnak d katakan ketinggalan, buat la jgk blog tp kaedahnya tidak update pon..buang karan je ada blog kan..isk3.
nak kata aku xde cite, belambak don cite aku ada. cite antu, komedi, romance, saiko, misteri sume la aku ada. cuma aku je xsempat nk hapdet kat sini..xtau la apa bende yg buat aku xsempat. masa ke, keadaan ke yg buat aku xsempat, aku pon xpasti deknon oii.. fakto2 lain mybe malas lebih kot..huhu.
aku pikiaq sat noh apa cite best2 yg bleh aku stori kat sini..hahahah bongok tui la aku nih, td berduyun2 idea dlm pala hotak aku ni nk kuar, tup2 smpai masa aku dh menaip kat sini sume hilang. sembunyik. benci tol la..
oke la aku pelan2 cita la kat sini k. isu yg paling buat aku serabut skrg adalah..



jeng..jeng...jeng..



KAWEN! yes..kawen beb.
huhu mmg kelam kabut idup aku ni dkt2 nk kawen ni..barula aku terpikir kenapa org2 kaya kan diaorg suka serahkan kat wedding planner je..xpyh lbh2 pk, bg idea sket2 je kat planner tu, sume keja diorg setelkan. tp klu org2 mcm aku nih yg x brp nk cukup bajet klu nk upah wedding planner, terpaksala berkeadaan mcmni smpai le mjlis dh setle nti..pening beb! tp thanx Allah gave me a very supportive mama n sister in handling all those marry-go-round stuffs ni..tp sian sgt kat diorg.. ye la mama aku bukan nya aktif dan cergas sgt nak p-mai tu, tp boley la sket2. org lama katakan, dh byk la kudrat diorg guna masa muda2 dolu. diorg nk kawen diorg sendirik yg setle, nih anak nk kawen diorg gak yg tlg setel..kui2 betuah punya anak kan! sori mama n thnx to mama very muchh!! muaahhh! kakak aku pon ada gak tlg mama aku ni since dia pon a housewife n now staying with my parents kat kg, so ada la jgk masa nk tlg2 bg idea n tlg apa yg patut kat mama. tp cite akak aku ni plak, dia ni peknen. bulan 6 due.. tak ke aku ni mcm aniaya org2 krg upaya je kan..opsss! aku bukan xmau tlg oke, tp aku kena kerja. kerja plk kat kL. nk blk kg tiap2 mggu maunya pitam aku nti duk dlm bas. kg ngn kL plk klu drive sdiri ada la 6jam, klu ngn bus campur2 ngn pit stop dia ada la 7-8hours!! waaa..sian aku. nak je aku brenti keja skrg ni blk tlg mama n akak aku wat keja2 kawen aku ni.. tp klu aku x keja sapa nk kasik duit kat mak aku kan nk setle sume2 urusan kawen tu..uwaaaaa saiko jab aku..tp aku akn pastikan yg pertolongan derang x sia2...heheh poyo statement!insya Allah...
bercakap psl kawen ni kan, dulu masa bulan doblas itu ari,bila dgr je mak ayah aku n mak ayah jamjul ckp nk wat kawen kitaorg bulan 5, aku punya la geram sbb lambat lg!! hahahha tp skrg??? xmenyempat2 plk nk buat sume benda. aku rasa klu blh tarik sket lg masa tu kan best..aku nih nk ke spa pon xsempat lg..bukan stkt xsempat masa, tp duit pon xsempat. Allah mmg menguji aku kaw2 la aku rasa ni,bulan ni iaitu bln4 sbulan sblum aku jd bini org ni ujian keewangan aku mmg dasat..uwaaa aku rasa i kenot stand it anymore! tp bila aku pk tu ujian Allah pada aku, aku trima. byk org dh ckp sblum kawen ujian mmg kaw2 Allah bagi..aku berharap sgt padaMu ya Allah smga lps kawen nnti ujian tidaklah seteruk skrg..amin. oke aku nk cite bulan 4 punya masalah keewangan. nk d jadikan cite skrg ni aku tgh join bisnes.. bes woo bisnes ni, tp aku xmao cite pjg2 lg psl bisnes tu kat sini. nti len kali aku cite.. tp nk cite gak le sket2..hehe. aku join bisnes tu bln januari aritu, tp sbb aku ni kan slalu kelam kelibut n buat bisnes tu pun sambil2 lewa je, tp amik ko sambil2 lewa pon aku dpt cheque RM 1140.. smlm aku dpt..waaa ckp kat aku sapa nk bg duit kat kita 1k tgh2 bulan cmni..mak kayo jap.

tp kan..

huhuhu xkaya lama pon, blom pun p cash in kan cheque tuh, ramai dah beratur nak mintak duit tu.. dgn bulan ni la roadtax memo aku mampuih, dgn bulan ni la kami nk byr deposit rmh sewa baru kami..uwaa haru bin biru bin kaler itam sgt kan..bencii...sbb benci n frust sgt aku xleh guna duit tu nk pegi sopping, aku nk brenti la jap menaip...nk buat keja lain sat....heheheh aku hrp by dis week (amik ko dis week katanya) aku leh abiskan entri aku kali ni...

nanti aku sambung ye korang...

nantiiiii.....

Comments

Popular posts from this blog

m0mmy yang cuak!

nasi berlauk kelate, anyone?

benci.bilang.cinta