Posts

Showing posts from April, 2008

opss.

Image
Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


confession

Aku dtg sini nak wat confess sket..huhuhu. bkn yg mcm omputih tu buat ekk.p rmh ibadat derang, pastuh confess kat dlm bilik kecik tu.. aku confess kat laman web oke..ruang yg besar, dan ramai yg membacanya. Klu omputih tu, sorg je father @ sister dia dengo..tp aku nih bukan stakat father/sister, tp mother, brother, uncle, auntie sume baca..hik.

Confess aku adalah : uwaaaaaaaaaaa aku stressss!! Tolon weiiii…

1) Stress nak tawen
2) Stress sbb x cukup2 duit neh
3) Stress sbb masa ni la roadtax keta nak mampus
4) Stress sbb bulan ni la byr deposit rmh baru
5) Stress sbb aku wat online punya roadtax, tup2 lps byr RM 786.44, ada error. Aku call MyEG services, dia ckp salah etiqa takaful, aku call etiqa dia ckp MyEG salah.. aku dah bengang ni!!! Aku x dpt balik duit aku dlm masa sehari dua ni, aku repot polis!!!! Bengong!
6) Dah la aku tgh byk masalah skrg ni, dtg lg masalah bodoh2 yg tidak di undang mcm problem roadtax tu..hampeh tol la.
7) Lps lunch plk, intenet plk x bleh. So kerja2 aku yg berkai…

kompeniku, aset ku.

salam..korg aku nk samb. cite aritu..hehe. boleh kan? ala klu x bleh pon, ko sape nk ckp x bleh kan? sukati aku la sbb nama pon dh blog aku..opss. laser.

oke. sambung.

nak d jadikan cite kan..mostly staff bwh bos baru tu trainee. aku dgn sorg akak tu je permanent, tp aku ni permanent pon tp baru lagik kan..tiba2 kuar notis yg sume trainee bwh bos baru aku tu kena p ke Mktg Dpmt utk 3weeks..huhu. tggal la aku ngn akak tu je. bos baru aku mula la kelam kabut sbb slama ni keja penting dlm grup dia mostly done by trainee. dgn langkah yg bijaksana, dia pon suh la trainee tu ajar aku sket keja. konon aku jd backup diorg la masa derang xde..aku punyala rimas. keja yg dia bg aku ni pon belambak, nk kena wat2 keja org lain plk. xsuka xsuka! dah la tu, mulai 1st Apr shgga la 3mggu seterusnya aku kena turun ofc lvl 2, duk pc salah sorg trainee tu utk wat keja. aku ni kan jenis manushia yg x suka la klu wat keja duk tmpat2 org sgt..ye la klu kat pc kita, aku leh wat apa saja sbb kita dh tau pe'…
salam korg..eh jumpa lg kita ye..aku rasa baru aritu aku updet kat sini..xpe2 time aku rajin ni, korg jgn ckp byk, sape2 nk baca, baca je..jgn heran2 nape aku updet lagik..ihihi. warning katanya.
aku tiba2 terpanggil nak bercerita psl ofc aku skrg...ofc yg jadik mcm mak bapak aku punya dah skrg ni. nape aku kata mcm tu.. jgn terpinga2 tuan2 dan puan2.. saya berkata sedemikian bukan kerna mak bapak sy ada share dlm kompeni ni, tapi disebabkan saya sendiri yang membuatkan kompeni ni mcm aset keluarga..hihik. mcmana tu?? oke kwn2 nak tau resipinye ye..mari sini, mari baca dan fahami mcmana saya telah membuat salah sebuah kompeni yg public listed ini menjadi aset keluarga tanpa mengeluarkan sesen duit pun utk memilikinya..

utk pengetahuan korg sume, aku baru je sesangat join kompeni ni..ada la lbh krg 4bulenn g2.. awl bln doblas aritu aku report duty.. sepanjang tempoh 4bulan ini dan belum lagi confirm, aku telah:-

1) menjadi seorg yang begitu tegas. mcmana tegas?? aku bertegas tidak mau dit…

sambung cite bab kawen...

salam..oke aku nak sambung cite yg tertangguh aritu..hehe

tapikan.....

aku lupa la tang mana aku benti aritu..huehuehuehue..nyampah tol la kan.

pk jap...

.
.
.
.
.
.
.
.

pk ni.....

..........

erm...

haaa dah igt! psl dpt cheque tu kan. klu korg nak tau smpai skrg pon aku x p cash-in kan lagik cheque tuh.. ar malas la nk p wat bila pk kan bederet org bank, jpj ngan tuan rmh baru beratur nk mintak pinjam duit tuh.. mklumla aku kan keja nya cop duit, org dengki la. mula la mai beratoq mintak duit sket..nyampah sgt kan. hik.

oke tutup cite bab cheque nih, aku nk sambung balik ttg kawen..nak bagi aku lg kecut perut psl kawen2 ni, aku wat counting down.. based dr countdown tu, aku ada masa 1bulan, 1miggu n 1hari lagik.. ayoyoyo.. meh aku nk calculate brp ari lagik ni...

1bulan kita consider 30 hari la

1bulan = 30 hari
1minggu = 7hari
= 1hari

jumlah = 38 hari

deknon, tgk la tu oii...

38 hari mmg la lbh dr sebulan lagik kan.. tp aku takut la korg. xtau apa yg aku takut.. takut mjlis kami nnti x seperti yg dirancang…
salam....
dah bersawang, berserabut, berhabuk toksah ckp la kan..hihi sian kat blog aku..dh baper kali aku bgtau kat diri aku ni, org len ada blog aku pon tehegeh2 nak ada jgk, tp tgk la ni haa...setahun 2,3 kali sajork updet blog katanya..keji kan,,hikhik..xnak d katakan ketinggalan, buat la jgk blog tp kaedahnya tidak update pon..buang karan je ada blog kan..isk3.
nak kata aku xde cite, belambak don cite aku ada. cite antu, komedi, romance, saiko, misteri sume la aku ada. cuma aku je xsempat nk hapdet kat sini..xtau la apa bende yg buat aku xsempat. masa ke, keadaan ke yg buat aku xsempat, aku pon xpasti deknon oii.. fakto2 lain mybe malas lebih kot..huhu.
aku pikiaq sat noh apa cite best2 yg bleh aku stori kat sini..hahahah bongok tui la aku nih, td berduyun2 idea dlm pala hotak aku ni nk kuar, tup2 smpai masa aku dh menaip kat sini sume hilang. sembunyik. benci tol la..
oke la aku pelan2 cita la kat sini k. isu yg paling buat aku serabut skrg adalah..



jeng..jeng...jeng..



KAWEN! yes..kaw…

i am counting down!