Posts

Showing posts from April, 2007

balik kampong...yeyehh

salam all..malam ni aku balik kampong.yeay! dah lama aku x balik rasanya. almost 2bulan setgh. wpon bg sesetengah org tempoh tu pendek je, tp klu bab2 balik kg ni aku tetap rasa tempoh tu de very de panjang. nape org2 kita espeselly malay la suka balik kg ek??setelah d buat kajian oleh aku la kan.. aku rasa kita2 ni suka sgt balik kg sbb... .....

1) dpt jmpa mak ayah la (bg sesapa yg masih ada diorg..)
2) dpt jmpa adik2 or adik badik yg lain yg stay kat kg
3) dpt rehat sepuas2nya..xyah lagik pk psl keja, opis, buku2, esaiment, etc..
4) dpt mkn apa yg kita x leh mkn kat kolumpo..espeselly masakan mak..
5) dpt jmpa pets yg ada kat umah kita. xkisah la kucing ke..hamster ke..lembu ke..kambink..bla2
6) dpt tido atas katil feveret kita...hihi
7) dpt kuar ngn kwn2 sekampong klu diorg stay ada kat kg or yg balik sama waktu ngn kita

tp yg penting skali bg aku..

8) dpt mkn, minum, p jenjalan FREE.. yess! FREE!!! hehe.

tp aku tau yg no 8 tu x sume dpt rasa. ada sesetengah kawan aku time balik kg, duit lg…

ujan..

salam all...waa smggu lps aku plan ngn sorg kwn aku nih nak p jusco sempena jcard member sale dr 20-27hb ni..konon lps opis terus nk pegi la.aku mmg suka la jenjalan jumaat ni, sbb esok dh x yah pk psl keja kan.pk bab nk tido jerk..mueheh.tp tup2 kol 515 masa aku gih surau nak smayang tu, aku tgk kat luar nuh punya la gelap, ujan de very lebat..aiyooo..cmne ni ye. kwn aku dh sms aku, ckp dia dah tersangkut kat wisma apa tah, sbb ujan lebat sgt..aku nasib bek slamat lagik dlm opis. so wpon ujan mencurah2 ni, aku ngn kwn aku nih ttp gigih nak sopim2 di jusco wgsa maju a.k.a alpha angle nih..hihihik. memang gigih kan...
oke la till then tata!

*harap2 termakbul la harapan aku nk kuar soping wpon ujan ni..amin
** kita hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya..

xSmachian99

aku tetiba terpanggil arini nak promote forum yg tajul buat utk set2 xSmachian99 dulu.
so sape2 yg rasa dia bekas smachian99, sila2 la register ye..aku harap2 sgt bior le forum ni jd aktif sket berbanding 2,3 forum sblum ni yg terkubur begitu sahaja. so klu sume bg penglibatan yg bagus, leh la nti kita dscuss apa2 je dlm forum ni. nk jemput kawen ke, nk wat reunion ke, nak buat apa2 je lah... aku tgk batch lain nye website/forum mmg meriah oo..jeles laa plk..
k la, pada sape2 xstudent SMACH 95-99 tu, silalah register yerk.. makaseh..

utk register, sila klik di sini,
http://smach99.jconserv.net/

thanks to tajul @ founder forum ni...

elmOOO!!

Image
hihihi..aku pon xtau kebetulan atau pon mmg suratan..
aku mmg minat la kat patung elmo. pastu td pg tetiba aku rs nk main2 kuiz ni.
aku jmpa kat mana pun dah lupa..nk tau chracter sesame street mana yg aku kan..
skali teng..teng..teng!!
tadaaaa..
so korang pon leh la try link kat bwh tu ye...
kita enjoy ~

You Are Elmo




Sweet and innocent, you expect everyone to adore you. And they usually do!



You are usually feeling: Talkative. You've got tons of stories to tell. And when you aren't talking, you're laughing.



You are famous for: Being popular, though no one knows why. Middle aged women especially like you.



How you life your life: With an open heart. "Elmo loves you!"



The Sesame Street Personality Quiz

mamarazziii..

salam n haluu all..arini aku tiba2 terpanggil utk bercerita ttg kejadian2 yg biasa aku tgk / peratikan masa aku dlm tren. seperti yg kalian (kalian katanya) sedia maklum, tgk2 manusia keliling aku adalah salah satu hobi aku selain dr membelek2 katalog..kat dlm tren ni mcm2 karenah manusia kita leh tgk. tambahan plk aku pegi keja ari2 dgn tren, so aku dapat lihat karenah manusia ni ari2 la..2x sehari. skali pagi, skali ptg. biasanya klu pagi tu aku kurengg ada mood la sket nk jd mata2 ni. ye la mood aku pg2 ni masih tingatkan bantal, slimut, tilam aku lagik..xdak masa aih aku nak pk2 psl org len. kdg2 laki aku pon aku x hingat mana klu dlm tren pg2 buta ni.hihik.ye la manushia2 lain pon yang ada dlm tren waktu pagi2 ni biasanya mood nye sama je ngn aku. xbrp nak layan sgt bab2 bersembang ke..bab2 mengumpat, ckp tepon, dan yg sewaktu dgn nya. sume layan mood tido lagik. TAPI..ada jgk kdg2 aku terasa nak jd pemerhati waktu pagi2 ni. mcm aritu, pagi pe tah aku pun dah lupa. masuk2 je t…

lunch hari ni..

Image
salam all..waa aku rasa arini la ari paling best aku. bos xdak pegi jepun, Kristians plk dpt half day leave sbb Easter Day arini. so dats mean xdak org la lam bilik aku nih. aku n ina jerk. so alang2 dah xdak orang, aku pun apa lg tutup sume2 folder yg ada kaitan kerja ngn aku, dan aku bukak website jerk..men game..dgn kata lain buat kerja x pekdah je la arini..hihi gaji butakah aku??hik.no komen la u ols..
lunch arini aku gih kLcc u know.lunch kat sana katanya. kebetulan exOpismate aku dulu ajak jumpa kat situ, apa lg aku stuju la. aku mmg pantang sket bab2 Jumaat ni, biorle xleh rest lelama pon, tp aku stay buat opis ni mcm bapak aku punye.jumaat je aku p jenjalan, masuk kol 1.30, kol 2..hihik.org len wajib masuk kol 1.aku?lantak la kann..
lunch tu lps dscuss ngn kwn2 aku..kitaorg decide mkn kat foodcourt je. Signatures foodcourt kat kLcc.mak aihhh...ramai benor manusia mkn situ..siap brebut tmpat duduk lagik aku.berebut meja mksud aku. lps mkn, jalan2 klcc. kwn aku sempat la sambar s…